IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото поколение Lexus IS

Японците разкриха F Sport версията на модела

Това е новото поколение Lexus IS

Японската луксозна марка Lexus разпространи снимки и информация за новото поколение на модела IS. Официалната премиера на колата ще се състои след 5 дни по време на изложението в Детройт.

Снимките, които японците разпространиха, са на F Sport версията на модела, която по обичай се отличава с по-спортен и екстравагантен дизайн. Стандартните модели, които все още остават загадка, обаче също ще се отличават с доста по-авангарден дизайн от предното поколение на колата.
Това е новото поколение Lexus IS
Формите на новото поколение са вдъхновени от концепцията LF-CC, която бе представена през миналата година. Вижда се голяма решетка на радиатора, отличителни LED светлини и странични прагове, чиято линия е продължена от задните светлини на колата. Интериорът пък е повлиян от суперколата LFA, като се отличава с висококачествени материали и модерни технологии.

От Lexus не дават конкретна информация за размерите на новото поколение IS, но посочват, че разстоянието между двете оси е увеличено, като това допринася за по-комфортната обстановка в салона на колата.
Това е новото поколение Lexus IS
Агрегатите, които ще задвижват колата, също не се съобщават. Очаква се обаче сред тях да присъстват 2.5-литров V6, който ще задвижва версията IS 250, и 3.5-литров V6, който ще се поставя на IS 350. Ще има и хибридна версия, която най-вероятно ще получи наименованието IS 300h и ще разполага с 2.5-литров V6 агрегат, електромотор и пакет литиево-йонни батерии. За пазара в Европа ще бъде налична и дизелова версия.

Подробна информация за новото поколение Lexus IS очаквайте на 15 януари, когато ще се състои официалната премиера на модела.

0 от 500
  • #53
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    "IT" не знам защо си позволяваш да обиждаш, но не съм видял някой да е писал, че ако вечер си лягаш с страхотна мацка, то тя задължително е ***!
  • #52
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    IT, понеже моите коментари често се "съпровождат" с подобни критики,най-вероятно са били твои, почвам да си мисля, че ти си някакъв бог-всичко виждаш, всичко знаеш , направо "тръпки ме побиват" Ще се похваля на приятели в какъв необикновен форум участвам.
  • #51
    2 rate up comment 4 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Cenitell....Cenitell....незнам точно на какво си ценител но определено не и на хубави автомобили аа с последното си мение по темата доказа че автодизайнът и въобще дизайнът и естетиката са мноого далечна всеелена за умственните ти възможности:)) Опазил Господ и вкусът ти към жените да не е като този към колите...чее направо тръпки ме побивата като си помисля с кактв урудлив вещер си лягаш вечер хаха:)) Аа иии на снимките отгоре аз не забелязах футуристичен автомобил, това е наи обикновен касически седан както в констуктивно отношение и обеми така и по страничният силует :)) друг е въпросът че линиите подчетаващо отделните детайли на предницата са са толкова нехармонични че създават впечатлението за катастрофа с вупросното возил, положението отзад не е по розово, така че с чиата съвеат мога да кажа че дизайнат на това чудо е просто КАТАСТРОФАЛНО НЕЛЕП хахаах :))))
  • #50
    5 rate up comment 8 rate down comment
    2UX3J ( преди 11 години )
    "Самоцелни извивки и ръбове" - погледни колко добре са засрещнали линиите на задните светлини и издигащите се прагове. Това ли е "самоцелна извивка"?
  • #49
    9 rate up comment 8 rate down comment
    2UX3J ( преди 11 години )
    Агресивно-грозен е, да. Но това далеч по-добре от тъповато-грозен като 1-серия на БМВ например. Колкото до самоцелните извивки и ръбове - къде са? Съвсем хармоничен е дизайна, няма противорчиви линии, само красиви форми и пропорции - погледнете профила, погледнете 3/4 изгледа отзад. Наистина, в сравнение с предишното поколение е стъпка назад, но в сравнение в немските дизайнерски недоразумения си е съвсем добре.
  • #48
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Има 2 основни концепции в авт. дизайн:1 Консервативен-с малки промени (при немците)2.Модернистичен-напълно нов,надхвърля представите ни за бъдещетоТака от лична нагласа всеки намира къде са "пленителните форми".в миналото или в бъдещето.
  • #47
    9 rate up comment 9 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Бляяях...!!! :)))) По-грознооо от това нема на каде :)) Ценител мога ли да ти задам един въпрос....:) какво общо намираш в понятията- "различно" и "грозно" !?!?!:))) честно казнао колкото и да се напрягам аз не намирам нищо общо :)) Не смятам че за да се различава нещо от друго задалжително трябва да е по-грозно(в случая трагично грозно) не мислиш ли че по- добрият вариант е да се откроява със своето изящество и пленителни форми ??:))) Аааама и ти си един ценител....направо да ти омре коня хаха
  • #46
    10 rate up comment 9 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Не може на бялото да се казва черно, а на грозното - красиво. Не случайно от Лексъс всяка година дават награда за дизайн: изпитват глад от дизайнерски идеи. Това нещо на снимките и израз на дизайнерска безпомощност - самоцелни извивки и ръбове, които нарушават японския стремеж към хармония. Жалко.
  • #45
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хейтърите ги е яд че немските кошници никога няма да имат такъв дизайн.
  • #44
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Кс ( преди 11 години )
    Предницата е вдъхновена от гугутка-албинос..