IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петер Шрайер - президент, президент!

Шрайер стана първият чужденец, обявен за президент на корейската марка Kia

Петер Шрайер - президент, президент!

Петер Шрайер - президент, президент!
Kia Pro Ceed - един от най-новите модели, създадени от Шрайер. Снимка: Kia

Като изключим няколкото интересни двигателя и добрите цени, автомобилите на Kia печелят предимство пред конкуренцията най-вече със своя дизайн. През последните години моделите на корейската марка претърпяха пълна промяна, като от безлични достъпни коли се превърнаха в едни от най-привлекателните на пазара.

Това прераждане нямаше да бъде толкова успешно, а и толкова бързо, без шеф дизайнерът на марката Петер Шрайер. Корейците знаят това много добре, а и го оценяват по подобаващ начин. За да покажат признателността си към работата на Шрайер шефовете на Kia провъзгласиха дизайнера за президент на компанията.

Така Петер Шрайер стана първият чужденец, президент на Kia Motors Corp. и един от общо тримата такива в момента. Освен президент Шрайер продължава да бъде и шеф дизайнер на марката.

Роденият в Германия дизайнер започна работа в корейската компания през 2006 година, след успешна кариера във VW Group като дизайнер на Audi.

0 от 500
  • #70
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Глупака си е глупак ( преди 11 години )
    КИА Венга е с iF награда за отличен дизайн от престижно международно жури. Създадена през 1953г. iF наградата за продуктов дизайн, предоставяна веднъж годишно, е една от най-престижните отличия за дизайн в световен мащаб. Инициирана е от Hanover Messe под името Die gute Industrieform (Добър производствен дизайн). Тази година в конглокса участваха 2 486 претенденти в 16 различни категории
  • #69
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Глупака си е глупак ( преди 11 години )
    Малкият компактен автомобил на "Киа" - "Пиканто", получи една от най-големите награди в областта на дизайна. Корейците бяха отличени в категорията "Продуктов дизайн" на конглокс Red Dot Design Awards за версията с 5 врати на модела. Red Dot Product Design Awards е един от най-престижните дизайнерски конглокси. Той се провежда още от 1955 г. През тази година в него участваха 1800 производители от 58 страни, които представиха общо над 4500 свои продукта.
  • #68
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Глупака си е глупак ( преди 11 години )
    "Киа" - "Пиканто", получи една от най-големите награди в областта на дизайна. Корейците бяха отличени в категорията "Продуктов дизайн" на конглокс Red Dot Design Awards. Това е един от най-престижните дизайнерски конглокси. Той се провежда още от 1955 г. През тази година в него участваха 1800 производители от 58 страни, които представиха общо над 4500 свои продукта.
  • #67
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В провеждащия се за първи път казваш конУрс. Вероятно и те са го инициирали и спонсорирали. Догодина може да спечелят и някой друг конУрс, който още не е измислен. Нещо като рекорда им на гинес, за хибрид минал през 4 щата. Догодина може и да спечелят в друга категория, каквато там си измислят, през 5-6 или 12 щата. Или най-икономично нощно каране само на мигачи.
  • #66
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Чети глупако ( преди 11 години )
    Корейската компания КИА Моторс стана лидер в провеждащия се за първи път международен Автомобилен Конглокс за Дизайн (Automotive Brand Contest), организиран от Германския Съвет по Дизайн (German Design Council). Немците ги награждават за краден дизайн а ха-ха.
  • #65
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо в статия за КИА са сложили снимка на пежо 308 с решетка и емблема на КИА? Това да не е саркастична статия за дизайна на КИА? Вярно е че крадът дизайн от Ситроен и БМВ, даже при БМВ дори скоростния лост до последната извивка бяха изкопирали в модела си К9. И при тези кражби пускате снимка на Пежо 308 с емблема на КИА. Може би, за да покажете че царя е гол. В КИА викат Шрайер, президент, президент.. А хората се смеят и викат царя е гол, царя е гол. С краден дизайн, не се става дизайнер.
  • #64
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кво Пежо 308 кви 5 лв бе - нищо общо нямат. КИА обраха куп награди за дизайн,а Пежо камара награди за най-чупливет бангии. Затова корейците бележат ръст, а франсетата са в будна кома хаха.
  • #63
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За много години !!!
  • #62
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    имам аз една мечта ,гущера да издранча!!!!!!
  • #61
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!!!На ЗДРАВЕеее!!! ИМАМ аз ЕДНА МЕЧТА......ГУЩЕРОНииииии на здравее!!