IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C6 отива в историята

Причината е ниски продажби – под 1500 бройки за последните 2 години

Citroen C6 отива в историята

Френската компания Citroen обяви, че от следващата година спира от производство флагмана на марката – модела C6. Така неговото място на лидер в моделната гама ще бъде заето от DS5, а след 2 години ще трябва да се появи серийната версия на концепта Numero 9. Именно той ще бъде следващият флагман на Citroen.
Citroen C6 отива в историята
Причината за спирането на C6, което ще се състои още по време на коледната ваканция, са ниските продажби. Моделът бе пуснат в производство през 2005 г. като конкурент на BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, но така и не успя да се утвърди на пазара.

Най-високия си ръст на продажби той достигна през 2007 г. – 7600 бройки, след което този бройка започна да намалява непрекъснато. През 2011 г. от луксозния седан, произведен в завода на PSA в Рен-ла-Жанс, са продадени само 922 машини, а за първите 11 месеца от тази година - едва 560.
 
Снимка: Citroen

0 от 500
  • #2
    37 rate up comment 9 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Много си е красива колата дори. И е уникална, но стереотипите при тези коли са други. Хората с пари разчитат на утвърдените марки в тези класове или ако някой ги залъже с някоя ненужна талига като Бугати Вейрон с това, че била най-скъпа.Този Ситроен не е за обикновения богаташ, а за по-интелигентни и нестандартни хора. Моделът вече и поостаря и е нормално да спаднат продажбите. Който купил - купил.
  • #1
    11 rate up comment 34 rate down comment
    lele ( преди 11 години )
    Конглокент на 5 серия ...бхабхабхабха!