IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен автомобил за ежедневна употреба

Това е новото Audi RS6 Avant

Спортен автомобил за ежедневна употреба

Спортен автомобил за ежедневна употреба
Audi представи новото поколение на един от най-функционалните спортни автомобили на пазара - суперспортния RS6 Avant. Това е комби автомобил, предлагащ огромно вътрешно пространство, задвижване към четирите колела и стряскащо добри динамични показатели.

Става дума за 560 к.с. при 5,700 об/мин и 700 Нм още при 1,750 об/мин, генерирани от новия 4.0-литров би-турбо V8 двигател. Бензиновото чудовище работи в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, предавайки тягата към четирите колела посредством системата Quattro.

Ускорението от място до 100 км/час отнема 3.9 секунди, а максималната скорост на движение е ограничена по електронен път на 250 км/час. С опцията "Dynamic package" скоростта достига 285 км/час, а при поръчка на пакета "Dynamic plus package" - 305 км/час.

Освен мощен, новият RS6 Avant е и доста по-икономичен. Двигателят е оборудван със система старт/стоп, както и с такава, която деактивира четири от цилиндрите при слабо натоварване. Общото тегло пък е намалено с около 100 кг. Всичко това, според информацията от Audi, доставя средно потребление на гориво в рамките на 9.8 л/100 км - с 40% по-малко от старото поколение на колата.

За да обуздаят мощността на би-турбо двигателя инженерите на марката са заложили на мощна спирачна система, която при доплащане може да бъде карбон-керамика. Стандартното окачване е въздушно, адаптивно и снижава колата с 20 мм.

Що се отнася до дизайна на новото RS6 Avant, той продължава традициите на старите поколения, залагайки на новата фирмена идентичност на марката. В салона обстановката е спортна, но и луксозна. Седалките са облечени в алкантара/кожа, а за спортният нрав на колата напомнят елементите от карбон и алуминий. Налични са още спортен волан, осветени прагове, инфо-развлекателната система MMI, хедъп дисплей, озвучителна система Bang & Olufsen с 15 говорителя, достъп до интернет и много други.

Цените на новото RS6 Avant, описвано от Audi като "спортен автомобил за ежедневна употреба", стартират от £77 000. Пазарната премиера на модела ще се състои това лято.

Снимки и информация: Audi

0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 9 rate down comment
    reventon ( преди 11 години )
    za men jaguar xfr-s molq..
  • #17
    10 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Е как ще е за ежедневна употреба, като миналата седмица в английската класация по трошливост беше в челото. Егати и ежедневната кола - дето ежедневно ще ходя при дилъра да ми сменя разни неща, на мега-скъпото ми Алуди ръишли. Те и богаташите го намират за безсмислена тази кола. Кво комби кви 5 лева.На ВАГ тъпотиите отново. Ама лошо няма - има много балъци с пари.
  • #16
    9 rate up comment 9 rate down comment
    trb ( преди 11 години )
    Доше ти си болен..болен от простотия братле...искрено те съжалявам...горките ти родители ;(
  • #15
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    До анализатор - изобщо не си прав и си доста далеч от истината. Subaru е с пъти по-добро пътно поведение от Audi, а да не говорим за Nissan GT-R. Тия приказки от 1001 нощ не тук, ако обичаш ;) Че има лапетии във форума - има, ама има и разбиращи хора ;))) Ае със здраве! :)
  • #14
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анализатор ( преди 11 години )
    Погледнете какво творят винаги под материали за Audi,VW,Porsche световните капацитети Дощо и Cenitell.И какво не харесват конкретно на това, не е ясно, но са принципно "против".А теб ,Дощо, искам да те уверя - от вси4ки авт. 4х4 АUDI има най-малко недозавиване.И това не ми го казва някой, а го знам от собствен опит.Няма сравнение вземането на завои с Аudi Quatrro/A4,A6,Allroad,A8 и т.н. / с едно Subaru /Lecacy,Outbac,Forester и т.н./или Alfa 159Crosswagon,или Opel Insignia.
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    Дошо, тоя мотор май все пак не са го поставили пред предната ос, както бе стария с V10. така че по добре ще завива. и е с 100кг по лека - мен ме кефи как са се справили в ауди. и при това са сложили 8ст. автоматик - предполагам с торк-конвертор а не допелкуплунг. кефи ме тая кола максимално.
  • #12
    14 rate up comment 5 rate down comment
    до Warranty Direct ( преди 11 години )
    Audi RS6 (2002-11) тази кола е 2013 и изглежда уникално и няма да има обшо с предишната само може да е по добра но няма как да е по лошо
  • #11
    10 rate up comment 9 rate down comment
    xax ( преди 11 години )
    abe avtomobila e pove4e ot perfekten ama mnoog gori be kvo e tva sreden razhod normalno karane da kajeme 150-160 km/h ako digne6 da ti grumne 10 litra.. ami ako q natisna do 300 tq trqbva da mi ubuha 20 litra pone ina4e zvqr ama za hora pari i to dosta pari
  • #10
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази кола може да се ползва като ежедневен автомобил само от истински ентусиасти-богаташи които имат още няколко екзотики в гаража, но наистина не стават за каране всеки ден. Ако имаш няколко Ферарита и Ламбота в гаража, едва ли ще се качиш на някоя "практична Тойота" за ежедневен автомобил. Jay Kay от Jamiroquai например има колекция от 20-30 класически екзотики и това му е ежедневната кола.
  • #9
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Много коне,много кожи,много керамика,много съвременни технологии, но кой ще ползва мощно,луксозно комби?:1.Комбита ползват хора с малки деца-а луксозния салон 560 к.с. достатъчни ли са за пътуване до детската градина,училище и за семееен излет?2. Други ползватели са дребни занаятчии-и те ли биха си купили скъпата кола за да обикалят по адреси с куфарите с инструменти и помощни материали?Но Ауди си спазват традицията с тази кръстоска м/у спортна и транспортна кола