IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отпада таксата на японските автомобили за Европа

Евросъюзът започва преговори са създаване на зона за свободна търговия

Отпада таксата на японските автомобили за Европа

Министрите на търговията на страните от ЕС постигнаха договореност за започване на преговори с Япония с цел създаване на зона за свободна търговия. Това съобщи агенция Reuters. Ако се стигне до споразумение, автомобилите от азиатската държава вече ще се внасят на Стария континент без да се плащат допълнителни такси. И това, съответно, ще намали цената им. Подобно споразумение вече има с Южна Корея.
Отпада таксата на японските автомобили за Европа
Снимка: Toyota

Инициатори на идеята са Великобритания, Холандия и Швеция, но срещу нея се възпротивиха Франция и Италия, според които това ще се отрази неблагоприятно върху автомобилните производители от тези две държави. В момента японските автомобили плащат 10% данък.

В Париж и Рим се притесняват да не се повтори ситуацията от юли 2011 г., когато отпаднаха таксите върху южнокорейските автомобили. Това рязко увеличи техния внос в Европа – с 53%, а в същото време импортът от Стария континент към азиатската държава намаля на 4%.

Шефът на Fiat Сержио Маркионе, който оглавява и асоциацията на европейските производители (ACEA), призова ЕС да отложи подписването на споразумение с Япония. Той е категоричен, че европейските производители първо трябва да намалят обема си на производство и след това да отворят своите пазари.
Отпада таксата на японските автомобили за Европа
Едни от най-популярните "Kei cars"

Според Reuters освен Италия и Франция, и най-големият автопроизводител в Европа – Германия, се съмнява, че Япония ще отговори по подобаващ начин на подобно споразумение и ще отвори своите пазари на автомобили и селскостопанска техника за европейските компании.

Основната причина за подобно притеснение е, че в страната на изгряващото слънце има категория компактни автомобили - Kei cars, чиито собственици получават големи данъчни отстъпки при закупуването им. Продуктите на повечето от производителите в Европа не отговарят на жестоките изисквания за тази категория и няма как да се преборят за място на японския пазар.

 

Тагове: kei cars
0 от 500
  • #18
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    мвп, япония и китай са различни държави!!!
  • #17
    10 rate up comment 27 rate down comment
    мвр ( преди 11 години )
    не само , че не трябва да отпада таксата, а трябва да се увеличи... и особенно за ВСИЧКИ Китайски стоки.иначе в Европа ще останат работни места само в хотелите
  • #16
    30 rate up comment 14 rate down comment
    до:бай Х*й ( преди 11 години )
    Защо си умрял Х*й бе ***?Значи вече преброихме един балък който иска некачествена и скъпа стока.Има ли още?
  • #15
    15 rate up comment 31 rate down comment
    "бай Х*й" ( преди 11 години )
    Защо си АНОНИМЕМ бе МАСТИЙО ?
  • #14
    52 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Интересно ми е да разбера колко балъци има във форума.Нека ги преброим по следния начин:Който желае евтини,надеждни и качествени автомобили,нека сложи плюс на мнението миКойто желае скъпи,некачествени,ненадеждни и с малка гаранция автомобили нека сложи минус на мнението ми.По този начин можем да преброим трезвомислещите и балъците тук.Ако някой не е съгласен с нещо нека каже!
  • #13
    33 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Това е супер добра новина. По-евтини и по-качествени автомобили, които влизат в сервиза по 1 път на година само за да им се смени маслото и въздушния филтър. Сбогом ВАГ, няма да липсвате на никого със счупените си, пре-скъпи ковчези!
  • #12
    16 rate up comment 6 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Съгласен съм с теб напълно!След 20 години ще кълнем повече-и в този ред на мисли,мисля че съм още по прав.Гърция е "Троянски кон",ако не и помогнат сега,тя ще пусне Китайците. п.п.Тя вече го прави,от Безисходица.
  • #11
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От кога разправям,че или европейците трябва да си коригират качеството на продукцията и да намалят цените или да затварят заводите.Тези шовиниски изказвания,че трябвало да си пазим европейското производство са много глупави.Видяхте какво стана до сега,като изкуствено ограничаваха конглокенцията.Почнаха да правят *** на висока цена.Аз лично искам да ми продават качествена продукция на нормална цена.На който му се карат *** да налива грешни пари в европейската автоиндустрия.
  • #10
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Capucino-исках да напиша!!!!!!!!!!!!!
  • #9
    28 rate up comment 8 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Отдавна се опитвам да обясня,че ако Европейска фирма,било то авт. или друга фалира,е много негативно за нас,но никой не чува!