IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Масов драг на суперколи 2

9 спортни возила в драг битка на 1/4 миля.

Масов драг на суперколи 2

Масов драг на суперколи 2
8.4 млн. пъти. Толкова е гледано мега драг състезанието "World's Greatest Drag Race 2011" на Motor Trend в YouTube. Както и се очакваше, американците организираха второто издание на тази зрелищна надпревара - драг от място на разстояние 1/4 миля.

Както при първото издание, на пистата застават най-добрите спортни коли, които са излезли на пазара през настоящата година. Не всички те са създадени за ускорение на права отсечка, но като се има предвид, че общата мощност на 9-те коли на старта надминава 7400 к.с., а стойността им - $1.2 млн, състезанието си струва гледането.

Тази година претендентите за титлата "World's Greatest Drag Race" са Chevrolet Camaro ZL1, Ford Shelby GT500, Jaguar XKR-S, Lamborghini Aventador LP700-4, McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz C63 AMG Black Series, Nissan GT-R Black Edition, Porsche Carrera S и Subaru BRZ.

Миналогодишното състезание може да видите ТУК

Тагове: vs motor trend
0 от 500
  • #13
    27 rate up comment 7 rate down comment
    Тони 2 ( преди 11 години )
    Т.е. всяка една от тези оценки има своята тежест. Не се учудвайте че Субаруто намира място сред тези коли, по простата причина, че то има уникален баланс и удоволствие от шофиране на цена само от 28 000$....следващата най-евтина кола в теста е 70000+. И да не ви учудва, че в крайната класация Субаруто се класира 4-то...а Ламборгинито 10-то. Понеже колкото и да е гот да го караш, оценката му за цена го дърпа прекалено назад.Победител в Motor Trend 2012 Drivers car of the year всъщност е Поршето
  • #12
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Тони ( преди 11 години )
    Да не се обърквате, понеже аутомедиа са малко тъпички и са извадили надпреварата от контекста.Всъщност състезанието е "Best Driver`s Car" Драга,е само една от дисциплините и то по-скоро такава, която има най-малко значениеТермина drivers car означава- кола която е с перфектен баланс за каране, удоволствие, подчиняване на шофьора и технически перфектно изпълнение.Тук не се взимат само времената от писти,драг т.н. Имат се също предвид и цена, ежедневна употреба, пътно поведение на нормален път
  • #11
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Безсмислен тест - един драгстер за 50000$ ще ги направи смешни всичките.
  • #10
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лесно трудно никой не слага ограничения Нисан колко коня и какъв двигател да слагат. Освен това може да е с малък двигател но е надут с турбини докато Ламбото може да е с голям двигател но мисля че е атмосверен. Ако този двигател го надуят като ГТ-Р с турбини ще прехвърли 1000к.с. Иначе безпорно Нисана е сред най-добрите коли в света но не е най-добрата.
  • #9
    38 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    то бе ясно че ламбо ще бие - това е една от най бързите коли. но по важното в тоя тест е че - ГТ-Р е страхотно добър - миналата година в същия тест на същото списание той би 458, макларъна доказа че поне на хартия е по бърз от 458. а порше пак показва че си разбира от работата - с 400кс кола се представи отлично. а Камаро се изложи. това е.
  • #8
    27 rate up comment 8 rate down comment
    GFY ( преди 11 години )
    В крайна сметка най-бързия автомобил спечели, нищо изненадващо не видях...освен, че Порша би Камарото, разлика в мощността от порядъка на 160 конски сили, направо не ми се мисли какво ще представлява 991 Turbo или GT2!!! Няма смисъл да казвам, че бих избрал GT-R, уникален старт направи и си вървеше с "големите" стабилно :)
  • #7
    20 rate up comment 20 rate down comment
    V50 ( преди 11 години )
    Ха-ха-ха, Грозила пак яде здрав пердах:-)Не им ли писна да бъдат унижавани?Защо изобщо се бутат при големите?А тези юнаци от Мотор Тренд не е зле да направят едно наистина зрелищно състезание с всичките най-най-най!Най-доброто Порше, най-доброто Ламбо, най-доброто Ферари, най-доброто Бугати, най-добрият Макларън, най-добрият Шевролет и т.н. и т.н.Нека съберат всичко най-добро на едно място и да го тестват съответно:- 0-100км/ч- четвърт миля- 1 миляЩе бъде нещо наистина запомнящо се!
  • #6
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    сравнете цените на колите и показателите и ще видите - Нисан ГТР
  • #5
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    GTR- кола за 175 000 лева е върха.
  • #4
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Р ( преди 11 години )
    Ето какво става когато прехвалената спортна кола GTR срещне истински спортисти.п.п. освен Субаруто, и избора на Поршето не беше адекватен, не че 5-то място в случая е зле.