IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel възражда Omega

Това ще бъде флагманът на германската компания

Opel възражда Omega

Бившият изпълнителен директор на Opel Карл-Фридрик Щраке обяви, че компанията готви производството на нов голям седан. Според изданието AutoNews.de това ще бъде наследник на моделът Omega, който бе спрян от производство през 2003 г.
Opel възражда Omega
Щраке не разкри подробности за модела, но се знае, че той ще бъде на основата на Cadillac XTS. Очаква се новата Omega да получи 6-цилиндров, V-образен турбомотор с обем 3.6 литра. Неговата мощност ще бъде 309 к.с., а максималният въртящ момент – 358 Нм.

Освен това се предвижда и 2.8 литров, 6-цилиндров двигател с мощност 325 к.с., както и дизелов агрегат. Това ще бъде новият 2.0 литров би-турбо мотор с мощност 195 к.с., който се слага на настоящия флагман на марката – Insignia.

За всяка от версиите на новия Opel Omega като опция ще се предлага система за задвижване на четирите колела. Очакванията са седанът да бъде показан най-късно през есента на 2013 г.

Тагове: opel omega
0 от 500