IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz SLS AMG GT – официално

Новият SLS AMG е получил увеличение на мощността, ново окачване и добавка GT към името си

Mercedes-Benz SLS AMG GT – официално

Mercedes-Benz официално представи спортния SLS AMG – моделна година 2013. Автомобилът е получил увеличение на мощността, ново окачване и добавка GT към името си. Промени има и в интериора, докато екстериора е подложен на съвсем лека модернизация.
Mercedes-Benz SLS AMG 2013 – официално
Mercedes-Benz SLS AMG GT е снабден със същия 6.3 литров, V8 двигател, който обаче вече развива 591 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Благодарение на този мотор колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди, а до 200 км/ч достига за 11.2 секунди.

Разходът на гориво, поне според инженерите на Mercedes, е 13.2 л/100 км. Максималната скорост на автомобила е ограничена по електронен път на 320 км/ч.

Моторът е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift DCT. Трансимисията може да се управлява и ръчно чрез „пера”, поставени на волана.

Има и друга новост – окачването AMG Ride Control Performance Suspension. За разлика от досегашното, чието наименование беше AMG Ride Control Sports Suspension, при новото окачване липсва режимът Comfort. От компанията препоръчват режимът Sport за всекидневно ползване, като уточняват, че той е подходящ както за каране по шосетата, така и на писти. Режимът Sport plus пък изцежда максимума от колата, като е предназначен за шофиране само на писта.

В базовото оборудване на новия модел
влизат 19-инчови джанти от лека сплав на предните гуми и 20-инчови на задните.

Промените в екстериора са минимални, като се откриват най-вече в новите затъмнени предни и задни светлини, решетката на радиатора, страничните огледала и новите спирачни апарати, които са боядисани в червено. В интериора се виждат нови седалки, червени предпазни колани, контрастиращи червени шефове и нови материали.

Mercedes-Benz SLS AMG GT ще се появи на пазара през октомври тази година в два варианта – купе и роудстър. Цените на първия стартират от 204 860 евро, а на втория – от 213 010 евро.

Тагове: mercedes-benz sls amg gt
0 от 500