IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar e №1 на Острова

Британците изместиха Lexus от първото място

Jaguar e №1 на Острова

Собствениците на автомобили във Великобритания са най-доволни от Jaguar. Това показва последното проучване на американската изследователска агенция J.D. Power and Associates, публикувано в изданието "What Car?".
Jaguar e №1 на Острова
Изследването е проведено между 18 000 собственици на нови автомобили след 2-годишната им употреба. Водачите са оценили по достойнство всеки един аспект – от пътно поведение до дизайн, комфорт, надеждност, икономичност, клиентско задоволство и следпродажбено обслужване.


Според експертите, това е единственото по рода си толкова подробно проучване, като брандът Jaguar е недостижим на върха, след като се изкачва с две места нагоре, спрямо последната анкета от 2011 г.

Jaguar измества от първата позиция Lexus, който през тази година вече е втори. На трето място е Skoda, която постига най-доброто си класиране през последните 11 години. В класацията следват Honda, Mercedes-Benz, Toyota, Audi, Volkswagen, Volvo, BMW, Nissan и Land Rover.

В изследването на J.D. Power and Associates и What Car? са участвали общо 118 модела, като най-висок индивидуален резултат от тях постига Kia Sportage.

Ето и победителите в различните категории:

Най-добра градска кола – Toyota iQ

Най-добро супермини – Honda Jazz

Най-добра малка семейна кола – Skoda Octavia

Най-добра семейна кола – Toyota Prius

Най-добра компактна луксозна кола – Lexus IS

Най-добра луксозна кола – Jaguar XF

Най-добра спортна кола и кабрио – Volkswagen Sciroco

Най-добър MPVMercedes B-Class

Най-добър компактен SUVKia Sportage

Най-добър голям SUVLexus RX

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Ако имаш възможност и искаш да притежаваш съчетанието на последните технологии с лукс,удобства и НАДЕЖНОСТ-купи си Лексус или друга японска марка.Ако искаш да впечатляваш с кола от зората на автомобила,станала мит, а вече-икона, купи си Мерцедес или БМВ.Но като всяка икона ще трябва често да я носиш за "реставрация".
  • #9
    15 rate up comment 2 rate down comment
    :))) ( преди 11 години )
    Горд собственик на една от колите в класацията :)))Карайте,каквото ви е на душа.Всички лъжат и мажат относно гаранция,сервиз,цени ...Важното е колата да оправдае очакванията ви и да не ви е яд за парите,които сте платили.
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Почти 50% от наградените коли са Тойота и Лексус. И то на английска територия в сърцето ба Европа. Браво на японците. Произвеждат най-добрите автомобили.
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    INFANTILEN VESKO,STAVA VUPROS ZA ZADOVOLSTVO OT PRITEGAVANIYA AVTOMOBIL BE TUP4O!TOVA ZA POREDEN PUT POTVURGDAVA VSI4KI IZSLEDVANIYA,4E HORATA SA NAI-DOVOLNI OT TOYOTA I LEXUS I NAI-RYADKO SI KOPUVAT KOLA OT DRUGA MARKA,AMA KAK DA GO ZNAESH TOVA KATO NE GOVORISH 4UGDI EZICI,DORI LATINICATA TE ZATRUDNYAVA PEISANINO
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Колегата ми си взе чисто нов Pro C'eed, защото търговския ни шеф си взе служебна Carnival , но колегата вече разбра че се набута и изрева от нея, вече му тропа вътре (колата е на 1200 км). Търговският ни шеф си взе служебна Carnival (една такава черна и отвсякъде облепена с надписи Top Gear). Води се модел с всички екстри. Няма радио. Тропа. Моето мнение е, че трябва да си абсолютно заухав да си купиш собствена KIA. Не искам да обиждам никой, но това си е мое мнение. Продават евтини ***, които ще ви излезнат доста скъпи после. Примамват с дълга гаранция, но не си мислете, че тя ще ви спаси... Надали на някой ще му пука, че има 150-годишна гаранция като му изгасне чисто новата корейска бракма на пътя, тръгнал с жената и децата на море, примерно. Айде моля ви се... Тия коли стават само за служебни кочини и бакшиши (също както Hyundai)
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво ме интересува колко са скъпи частите на КИА Спортидж като е с 7 години гаранция? Обслужването не е скъпо и на сайта на Киа ЕДИНСТВЕНО има опис колко ще ти струва за всеки от моделите обслужването през целия период на гаранцията, така че човек може добре да си направи сметката и да няма изненади!А и не знам откъде измисли че частите са скъпи, имаш Спортидж или?
  • #4
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам са сложили Ягуар а не Лексус. РХ нито е динамичен нито чак толкова луксозен. С максимална скорост 200км.ч и ускорение от 8 сек. 0-100км. нито е динамичен, нито спортен а на всичкото отгоре и за офроуд не става. Цялата класацийка е платена. Какви тойоти, какви Голфове и какъв Ягуар, къкв Лексус и каква Октавия, че и КИА сложили а и Мерцедес Б-клас, най-смотания модел на Мерцедес. Или британците не са виждали М5 и М6 или от БМВ не са дали евро на списание "What Car?".
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Англичаните, като автори на знаменитата поговорка-"Не съм достатъчно богат, та да си купувам евтини неща", използват Лексус за сравнение относно лукс,динамика и непостижима надежност!
  • #2
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ""KIA Sportage е невероятна кола."" с невероятно скъпи части и консумативи. По-добре си вземи премиум автомобил, очакват те същите цени в сервиза, но поне караш премиум а не КИА.
  • #1
    21 rate up comment 9 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    От 10 категории половината ТОЙОТИ и ЛЕКСУС!Що така бе Гретхен ?