IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar e №1 на Острова

Британците изместиха Lexus от първото място

Jaguar e №1 на Острова

Собствениците на автомобили във Великобритания са най-доволни от Jaguar. Това показва последното проучване на американската изследователска агенция J.D. Power and Associates, публикувано в изданието "What Car?".
Jaguar e №1 на Острова
Изследването е проведено между 18 000 собственици на нови автомобили след 2-годишната им употреба. Водачите са оценили по достойнство всеки един аспект – от пътно поведение до дизайн, комфорт, надеждност, икономичност, клиентско задоволство и следпродажбено обслужване.


Според експертите, това е единственото по рода си толкова подробно проучване, като брандът Jaguar е недостижим на върха, след като се изкачва с две места нагоре, спрямо последната анкета от 2011 г.

Jaguar измества от първата позиция Lexus, който през тази година вече е втори. На трето място е Skoda, която постига най-доброто си класиране през последните 11 години. В класацията следват Honda, Mercedes-Benz, Toyota, Audi, Volkswagen, Volvo, BMW, Nissan и Land Rover.

В изследването на J.D. Power and Associates и What Car? са участвали общо 118 модела, като най-висок индивидуален резултат от тях постига Kia Sportage.

Ето и победителите в различните категории:

Най-добра градска кола – Toyota iQ

Най-добро супермини – Honda Jazz

Най-добра малка семейна кола – Skoda Octavia

Най-добра семейна кола – Toyota Prius

Най-добра компактна луксозна кола – Lexus IS

Най-добра луксозна кола – Jaguar XF

Най-добра спортна кола и кабрио – Volkswagen Sciroco

Най-добър MPVMercedes B-Class

Най-добър компактен SUVKia Sportage

Най-добър голям SUVLexus RX

0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Paint ( преди 11 години )
    ( преди 1 секунда )И Dacia са евтини ама не ги виждам никъде в класацията... Защо ли? Говорите , че Toyota и Lexus (особенно вторите :D ) са евтини и затова се купували толкова? Автомобилите им са качествени и затова са предпочитани! Сравнете цените на Toyota с цените на други марки в Англия и може да се изненадате, че цените им са конглокентни, а рез. части са доста по-скъпи от на мн други марки.Ако някоя немска каруца дето ви е любима или италиански кош примерно е първи в класацията ще пеете
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Paint ( преди 11 години )
    И Dacia са евтини ама не ги виждам никъде в класацията... Защо ли? Говорите , че Toyota и Lexus (особенно вторите :D ) са евтини и затова се купували толкова? Автомобилите им са качествени и затова са предпочитани! Сравнете цените на Toyota с цените на други марки в Англия и може да се изненадате, че цените им са конглокентни а рез. части са доста по-скъпи от на мн други марки.Ако някоя немска каруца дето ви е любима или италиански кош примерно е първи в класацията ще пеете друга песен!
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз си карам Tigrata вече 7год. и като ви слушам ще я карам още толкова,всеки се оплаква от качеството и цените,човек да не знае на кого да вярва.
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    А "хватката" на евр. фирми е класическа "дребнотарикатска"-гаранция 2 години и после си плащай.А собствениците им плащат и мълчат-та нали са платили надценката заради престижната марка-състоящ се от надпис и емблема! Но още повече боготворят "иконата" си и ругаят сервиза-че не е поправена добре.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    RE : шофьор на спорт ( преди 11 години )
    ЗАЩО СИ КУПИЛ КОЛА КОЯТО НИКОЙ НЕ КУПУВА И ИЗОБЩО НЕ Е ЕВТИНА просто е трябвало да гледаш какво подписваш при покупката-ако не те устройве-НЕ купуваш Ако си купил - значи си съгласен Сега КИА,НЮНДАЙ,САНГЙОНГ,МИЦУБИШИ,НИСАН,ХОНДА,МАЗДА ГЛАДУВАТ - никой не им купува колите,докато не започнат за дават БЕЗПЛАТЕН ПЪЛЕН СЕРВИЗПЛАЩАШ КОЛАТА С ГАРАНЦИЯТА ЗА 5 год напред - останалото е техен проблем или няма продажби но българинът е ***-за това страда виж в bg.automobile.de какви са цените
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Явно това е фатката на Киа и Хюндай. Дават големи гаранции, като по този начин си осигуряват годишен абонамент от поне 700-800 лв за преглед и консумативи. От друга страна другите консумативи са на висока цена и така те връзват да им снасяш всяка година едни прилични суми. Нещо като гаранция, ама за тях, че ще ги посещаваш 7 г.! Хитро, а!? ;)
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    шофьор на спортидж ( преди 11 години )
    Аз имам спортидж, колата е добра. Имам я от 7 години, купих едни от първите нови модели 2005-та. Не съм имал сериозни проблеми, единствено обслужването е на най-ниското ниво, частите са абсурдно скъпи. Един преглед струва всяка година по 700-800 лв с консумативите в официалния сервиз в софия. Извинете, но толкова не струва обслужването на мерцедес е класа в балкан стар! А за частите няма да говоря, пълен абсурд. Чистачки (пера) комплект - 100 лв, джанта 17" + зимна гума 800лв бройката.
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    japan power живее само в сърцата на тинейджърите, фенчета на fast&furious, на задръстените мед работници, рашили да си купят някоя смешна тойотка да се правят на еко и на хората, родени без вкус залагащи на най-евтиното - тойота. Това е аудиторията за тези грозни автомобили..
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    сенител, смешен си. Японските коли са грозни и точно толкова "трошливи" като немските. Защото вече всички коли са еднакви, направени са за 10 години употреба максимум. Първите 5 нищо не им се случва, след това това се развали-онова се развали, и след 10 години започват яко да куцат. Но това се дължи на факта че в днешно време всичко се произвежда да се ползва и да се купува ново, не за да се ползва дълго.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вижте цените на Jaguar на вторичния пазар,(особено на тези с газ) ще ви стане ясно!