IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

4 млн. хибрида от Toyota и Lexus

15% от настоящите модели на японците са хибриди.

4 млн. хибрида от Toyota и Lexus

Над 4 милиона хибридни автомобила с марките Toyota и Lexus са реализирани на пазара от появата на първото им подобно возило до края на месец април.
4 млн. хибридни автомобили Toyota и Lexus
Първият хибрид на Toyota Motor Corp - минибусът Coaster Hybrid EV, стъпи на пазара в Япония през месец август 1997 година и беше последван от бестселъра Prius, който се появи през декември същата година.

Продажбите на Prius в Европа, САЩ и други региони, стартираха официално през 2000 година, а три години по-късно се появи и второто поколение на колата.

Успехът на Prius накара японците да пуснат на пазара редица други хибридни модели, сред които SUV, миниван, лимузина със задно задвижване, седан и хечбек.

През месец май 2009 година се появи и третото поколение Prius. Само 2 години след това Toyota Motor Corp записа в актива си 3 млн. продадени хибридни возила.
4 млн. хибридни автомобили Toyota и Lexus
Lexus ES

Днес, марките Toyota и Lexus предлагат 18 хибридни модела, които са достъпни на 80 световни пазари. Те представляват около 15% от глобалните продажби на японския автогигант.

Тенденцията е този процент да се увеличи още през тази година, когато на пазара ще се появят три нови хибридни модела - Toyota Yaris Hybrid, Prius Plug-in Hybrid и Lexus ES 300h.
4 млн. хибридни автомобили Toyota и Lexus
Toyota Yaris Hybrid

"Нашите хибриди са спестили на атмосферата 26 милиона тона вредни СО2 емисии, в сравнение с дизелови и бензинови автомобили със сходни размери и сходна мощност", изчисляват японците.

0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 11 rate down comment
    До ss ( преди 11 години )
    Дори и да си прав/ а ти не си абсолютно прав/, това не променя факта, че Toyta са грозни и скучни автомобили. Както и това,че 4 млн. за 15 год от всички модели не е толкова впечатляващо.Както и това,че когато настъпи времето на електромобилите/а това е неизбежно/ не Toyota ще бъде доминантна в Eвропа.
  • #9
    12 rate up comment 7 rate down comment
    ss ( преди 11 години )
    doc . До 5 години няма да има друго освен хибриди и ел.коли.Ше е съшото като сега с цигарите .Ше има евродирективи , националните правителства ше ги забраняват отначало с ДВГ няма да се влиза в центровете на градовете , после в столиците и накрая ше си карате ДВГ то само на поляната на село.любителите на бензина и нафтата ше реват като сега пушачие ,ше праят живи вериги ,ше си палят колите обаче накрая ше забравят за тях.И то най късно до %/пет/ години
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    До хибридният ( преди 11 години )
    остави го,тъпо е момчето.
  • #7
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Хибридният ( преди 11 години )
    Тоя долния как пък изчисли че за една 45 кг батерия на Приус отива СО2 за 200 к км??? Ами те обикновените коли сменят 20 кг батерии през 3 години, пък Приуса си кара с оригиналната цял живот, бе "разбирач". И после Тойота изопачавали фактите. ***.
  • #6
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    doc много си *** честно
  • #5
    19 rate up comment 17 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Нормално е от трошьота да изопачават фактите и да ги обръщат в техен интерес, все пак те са старите майстори в лъжите. Нищо не е спестено на природата, да не би всичките тези заводи които са били преустройвани за производство на батерии да са станали ей така? Да не говорим че производството на една батерия отделя СО2 колкото за близо 200к км, не съм сигурен дали и половината от тези тойотки са достигнали и половината на тези километри. Но нека хвърлят прах в очите, и те трябва да се отчетът..
  • #4
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Котоошу ( преди 11 години )
    Какъв акциз в Европа е ***-Бандит-умник?15% *** и 85% Трошки , аве общо 100% ТРЪТКИ.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Bandit ( преди 11 години )
    Направи справка, колко струва автомобил на BMW, Audi или Mercedes, тук в Европа и цената му в Щатите. Освен това, значение имат и налаганите акцизи, на двата континента, от което всъщност идва разликата.
  • #2
    36 rate up comment 7 rate down comment
    повтарям ( преди 11 години )
    цени на Приус:САЩ - от 24.000 щ.д. (36.720 лева)Приус Ц - от 18.950 щ.д. (28.933 лева) БЪЛГАРИЯ - от 51.500 лева
  • #1
    26 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Скучни и грозни - Toyota