IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault уеднаквява 80 % от частите си

Това ще гарантира намаляване на разходите с повече от 30 %

Renault уеднаквява 80 % от частите си

Компанията Renault последва примера на своя партньор в алианса Nissan за съкращаване на разходите с помощта на стандартизация на автомобилните компоненти. От догодина Nissan ще използва 4 основни модула за производство на различни модели. Така общо 80 % от частите ще бъдат унифицирани, което ще доведе до намаляване на разходите с 30 %. Към момента едва 40 % от компонетите на японския производител са еднакви за всички модели.
Renault уеднаквява 80 % от частите си
Мерките, които предприема Renault, са аналогични и ще доведат до още по-голямо намаляване на разходите. Шасита на моделите на французите са същите, на които залага и Nissan, и това ще позволи на двете компании да инвестрират повече пари в разработката на нови модели най-вече за пазарите в развиващите се страни. Уеднаквяването на компонентите ще позволи и по-ефективен контрол върху сглобяването на автомобилите, като същевременно ще намали зависимостта от квалификацията на работниците.

Renault-Nissan не единственият концерн, който поема по този път. По-рано същото стори и Volkswagen, който избра модулния принцип за проектиране и производство на своите модели.

0 от 500