IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault уеднаквява 80 % от частите си

Това ще гарантира намаляване на разходите с повече от 30 %

Renault уеднаквява 80 % от частите си

Компанията Renault последва примера на своя партньор в алианса Nissan за съкращаване на разходите с помощта на стандартизация на автомобилните компоненти. От догодина Nissan ще използва 4 основни модула за производство на различни модели. Така общо 80 % от частите ще бъдат унифицирани, което ще доведе до намаляване на разходите с 30 %. Към момента едва 40 % от компонетите на японския производител са еднакви за всички модели.
Renault уеднаквява 80 % от частите си
Мерките, които предприема Renault, са аналогични и ще доведат до още по-голямо намаляване на разходите. Шасита на моделите на французите са същите, на които залага и Nissan, и това ще позволи на двете компании да инвестрират повече пари в разработката на нови модели най-вече за пазарите в развиващите се страни. Уеднаквяването на компонентите ще позволи и по-ефективен контрол върху сглобяването на автомобилите, като същевременно ще намали зависимостта от квалификацията на работниците.

Renault-Nissan не единственият концерн, който поема по този път. По-рано същото стори и Volkswagen, който избра модулния принцип за проектиране и производство на своите модели.

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян ( преди 11 години )
    Френските били трошливи, а в сервизите основно немски марки може да се видят...Два ситроена купени на старо /HDi/ имам - само консумативи съм сменял. Имам и една бензинова Ксара - на нея освен консумативи сменях и вложки.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Рено са най-качествената френска марка. *** на Пежо и Ситроен са много по-трошливи и допотопни.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Вагнер до dakk ( преди 11 години )
    Дакк,научи се да пишеш правилно моето момче!След думичката "сервиз" се слага запетая,за да се разбере за какво говориш.Така както си го написал, излиза,че до сервиза на Рено, не може да се стигне и сервизът го дърпали до някъде си ...И м/у другото, може и ти да провериш,как стоят нещата в сервизите с чупливите Рена...!Само да не се окаже,че са пълни с любимите ви трошки-Голф,Опел,Форд,Ауди и Хондички!
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    dakk ( преди 11 години )
    До сервиз Рено не може да стигне него го дърпат до пунктовете за старо желязо.Майстори не може да се питат по тази причина.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До Отворения ( преди 11 години )
    Ей пич!Я вземи огледай 5,6,7 сервиза и виж колко рена има вътре.А после питай и майсторите какво мислят за Рено.
  • #8
    5 rate up comment 10 rate down comment
    dakk ( преди 11 години )
    Пак повтарям *** са.Няма какво да се дразним тук.Те собствениците на такива автомобили го знаят по добре от нас.
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    dakk ( преди 11 години )
    Първо Голфа не го харесвам и съм се чудил какво толкова хубаво виждат в тази кола.Извода за Рено го правя от приятели,които имат такива автомобили.Единия има Лагуна 2.2 дизел.Другия Меган 1.9 dci120к.с с грозните *** правото стъкло.Е ми те самите реват от тях от там си правя изводите.
  • #6
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    то според всеобщото мнение и гоуфу е кола, ама ми кажи ти твоето мнение на каква база си го изградил- личен опит с управляване и поддържане на рена, или петия биричед на джинката на стринка ти е имал 20 годишно рено 21, което е сглобил сам от 3-4 други от моргата и някак си е успял да подкара?
  • #5
    4 rate up comment 15 rate down comment
    dakk ( преди 11 години )
    От всички модели да съберат части дали има десет процента с добро качество от Рено.Големи *** са.Това е всеобщо мнение.А това че са станали от седми трети е единствено и само благодарение на Нисан.
  • #4
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Подигравайте се колкото щете преди 10 године пак се подиграваха на Рено-Нисан че тая фирма нямало да я бъде и французите щели да закопаят японците а вижте сега за 10 години от 7 на 3 място по продажби в света