IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Tourneo концепт дебютира в Женева

Машината е с редица иновации и усъвършенстван 2.2-литров дизелов мотор

Ford Tourneo концепт дебютира в Женева


Нов концептуален автомобил Ford Tourneo ще направи световния си дебют на автомобилното изложение в Женева през следващия месец.

Машината е с изцяло нов дизайн на интериора с кокпит, ориентиран към водача и луксозно, напълно тапицирано купе, в което акустиката и висококачествените материали са част от интериора. Задните седалки са с напълно нов дизайн, който позволява лесното им сгъване в няколко конфигурации или демонтажа им. По този начин интериорът може лесно да бъде променян в зависимост от целите - за бизнес или удоволствие.

Концептуалният автомобил е допълнително подобрен чрез множество стилни детайли - от хромираната предна решетка и предните LED светлини до 18-инчовите алуминиеви джанти. Концепцията показва още редица иновации. Сред тях са ECOnetic  - модерните технологии на Ford за по-ниски СО2 емисии, които включват включват автоматична start-stop система и интелигентно регенеративно зареждане. Машината разполага и със система SYNC с гласово управление. Тя служи за свързване в колата - позволява мобилните телефони и музикалните устройства да бъдат свързани с автомобила и управлявани само чрез глас. Освен това системата позволява свързване с телефона за спешна помощ.

Ford Tourneo концепт разполага също така с модерна система за безопасност, включваща предни - за водача и пътника до него, и странични въздушни възглавници и въздушни завеси, а също така и камера за задно виждане, чийто дисплей е интегриран в огледалото за задно виждане. Машината разполага още със системата за спазване на лентата на движение, която изпраща предупреждение на водача при неволно напускане на лентата или при индикация за умора у шофьора. 

Освен това концептуалният автомобил е задвижван от усъвършенствания 2.2-литров дизелов Duratorq TDCi двигател на Ford със 155 к.с. Той ще се предлага и в още два варианта на мощност - 100 к.с. и 125 к.с. Всички те са съчетани с 6-степенна механична скоростна кутия и предно предаване.

Моделната гама ще включва избор от модификации на каросерията и два вида междуосие (къса и дълга база), осигурявайки при необходимост възможност за товарене на повече багаж или стоки.  Ford ще представи по-големи и по-високи Transit-и с повече полезен товар по-късно тази година. Тези модели ще се предлагат глобално, включително и в Северна Америка и ще включват и задно предаване.

Тагове: ford tourneo
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    тойотките са на *** в ***.Бръкни да извадиш някоя!***!
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***,на никой нищо не му бърка Транзита.Добри ванове са спор няма и никога не съм твърдял обратното.Обаче някой ***,дето сигурно никога не се е казвал на ван да ми говори,че Транзит господствал от десетилетия по пътищата някак си не върви.Може да господства да,но само в твоите фантазии.И аз съм фен на някой марки,но никога не съм си позволявал дебилен коментар,като твоя,че моята марка господствала.Така,че ако имаш нещо конкретно да кажеш и да подкрепиш думите си с факти,давай!
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    ? ( преди 12 години )
    Къде са тойотките?
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    На тебе какво ти бърка Транзита не разбрах!
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ХАхаха,кола на годината?!?!Ей тва не трябваше да го казваш.Я погледни какви *** са ставали коли на годината и виж после какви *** са излизали.Кола на годината е комерсиална награда.Събират се група журналисти и избират автомобила.Ама защо,как и за какво никой не може да ти каже.Критерии няма.Само субективна оценка.Относно Топ Гиар няма какво да коментирам.*** предаване за ***,което прави шоу,но не и някаква добра оценка на автомобилите.
  • #12
    2 rate up comment 5 rate down comment
    GT40 ( преди 12 години )
    И тебе *** те е правил, или греша :))
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Транзит е бил многократно бус на годината за Европа! Това ще е отново новия стар победител!
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    GT40 ( преди 12 години )
    Господства по европейските пътища, селски, градски, до строителните обекти натоварини зверски дори и в най сурови условия! "Желязна машина"!
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    бус на годината беше за 2007 ,имаше и специален епизод на Топ Гиър и казаха ,че има най-много разновидности и е номер 1 на световно ниво !
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    По кои пътища господства Форд Транзит?По селските ли?От твоето село до съседното?Или от твоето село до града.Лелелеле, това фордажиите сте като голфаджиите,ще кажеш,че един *** ви е правил.