IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И ЗАЗ пуска нов модел на пазара

Седанът Vida е копие на Chevrolet Aveo

И ЗАЗ пуска нов модел на пазара

В средата на февруари Запорожкият автомобилен завод пуска в производство новия евтин седан ЗАЗ Vida, който на по-късен етап ще получи и версия хечбек. Като цяло Vida e Chevrolet Aveo, носещ фирменият знак на ЗАЗ.

От своя „донор” новият украински автомобил се отличава само по емблемата, както и по някои елементи от вътрешното бзавеждане. Машината ще бъде снабдена с двигатели на General Motors с обем 1.3, 1.4 и 1.5 л, а като допълнителна опция ще се предлага автоматична скоростна кутия. До края на месеца предстои да излезе предварителната серия и след като тя поучи сертификация, ще започне и серийното производство.

Планира се годишното производство на 10 000 нови автомобила, но все още не е известна тяхната цена. Знае се, че тя ще бъде малко по-висока от тази на моделите ЗАЗ Lanos и ЗАЗ Forza, които се произвеждат в същото предприятие. Същевременно Vida ще бъде по-евтин от Aveo, който също се сглобява в Запорожието. Интересното е, че новият модел ще се продава на само в Украйна, но и на международните пазари.
 

Тагове: general motors vida aveo
0 от 500