IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti ще прави хечбек върху платформа на Mercedes

Очаква се най-достъпното Infiniti да е с нетипичен дизайн на шасито

Infiniti ще прави хечбек върху платформа на Mercedes


По план концептуалния Infiniti Etherea скоро трябва да започне жизнения си цикъл като хечбек с предно задвижване, и да се превърне в базов модел за марката.

За разработката на този модел луксозното подразделение на Nissan може да използва платформа от новата генерация на Mercedes-Benz A-class. Както вече сме съобщавали, до този ход те ще бъдат допуснати благодарение на договора за технологично сътрудничество между Daimler и Renault-Nissan

За да стъпи обаче компактния хечбек върху немската платформа ще се наложи Infiniti да направи съществени преработки. Според създателите колата ще има „нетипичен“ за хечбек дизайн на шасито, което ще се дължи именно на тези реформи.

Подробностите за Etherea не са в изобилие, но според очакванията в началото автомобилът ще бъде лансиран с бензинови мотори, като специално за Европа ще има и серия с дизелови агрегати. За Япония се разработват също хибрид и вариант само на електрозадвижване.

Като конкуренти на бъдещата рожба на Infiniti се посочват Lexus CT200h и Audi A3. Няма да е изненада ако в процеса на въвеждане в серийно производство японците заменят името Etherea и в салоните влезе подобен автомобил с друго име.

Според специалистите това ще е най-достъпното Infiniti на пазара, а от компанията ще разчитат на него, за да увеличат позициите си в премиум сегмента.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 15 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Единственото хубаво нещо в тази *** анимационна количка са предните седалки хахаха :))Трябва да си с мозък на японско недоносче на 5 годинки за да може да приемеш това педофилско возило на сериозно хахаха :) Ай това самурайте са абсолютни манга-педофилчета с проядени от радиацията мозък :)) една свястна кола немогат да направят бати ологофрените...японец и азтодизайн магаре и космос !! :))
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    helm ( преди 12 години )
    Май по ми допадаше "Nissan Ellure", това е доста нетипично и ще се приеме със смесени чувства. За някой явно е 'много грозно', на мен ми харесва :)
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    философ ( преди 12 години )
    "правилните" ВАГоФорми така са изкривили възприятията на някои хора, че трудно приемат всичко различно, заклеймявайки го като грозно
  • #1
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много грозно, ужасно