IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti ще прави хечбек върху платформа на Mercedes

Очаква се най-достъпното Infiniti да е с нетипичен дизайн на шасито

Infiniti ще прави хечбек върху платформа на Mercedes


По план концептуалния Infiniti Etherea скоро трябва да започне жизнения си цикъл като хечбек с предно задвижване, и да се превърне в базов модел за марката.

За разработката на този модел луксозното подразделение на Nissan може да използва платформа от новата генерация на Mercedes-Benz A-class. Както вече сме съобщавали, до този ход те ще бъдат допуснати благодарение на договора за технологично сътрудничество между Daimler и Renault-Nissan

За да стъпи обаче компактния хечбек върху немската платформа ще се наложи Infiniti да направи съществени преработки. Според създателите колата ще има „нетипичен“ за хечбек дизайн на шасито, което ще се дължи именно на тези реформи.

Подробностите за Etherea не са в изобилие, но според очакванията в началото автомобилът ще бъде лансиран с бензинови мотори, като специално за Европа ще има и серия с дизелови агрегати. За Япония се разработват също хибрид и вариант само на електрозадвижване.

Като конкуренти на бъдещата рожба на Infiniti се посочват Lexus CT200h и Audi A3. Няма да е изненада ако в процеса на въвеждане в серийно производство японците заменят името Etherea и в салоните влезе подобен автомобил с друго име.

Според специалистите това ще е най-достъпното Infiniti на пазара, а от компанията ще разчитат на него, за да увеличат позициите си в премиум сегмента.

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нека *** дето ръчкат голфчета и дърти мерджани да не ръсят безсмислени коментари.В случая говорим за опит на Нисан да анонсират нещо в по-ниския ценови сегмент - и какво лошо има в това? Става дума маркетинг, нищо повече.Що се отнася до Мерцедес: да, еталон са, но нека бъдем честни - и те, като всички други, свалиха качеството в последните 10-ина години.Прочее, колата си е супер като дизайн, и няма две мнения, че Нисан са най-иновативни от японците в тази област.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Групата Нисан-Рено произвеждат от премиум нагоре, ето това е смях :)))
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до анонимника ( преди 12 години )
    Нисан ли са еталона в автоиндустрията? Това е вица на годината! Срам береш явно ти, че си комплексиран на тема жени!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    къв еталон бе ***? *** смешника! Еталон бяха преди 20 г., а сега също са еталон, но на ниско качество и висока цена. Не забравяй, че най-големият срам в автоиндустрията браха точно МБ, когато ги хванаха да подкупват правителства, които да им купуват бараките. Нали са голЕма работа, що не печелят конглоксите с добри цени и качество, а с подкупи. Така, че по-добре трай женчо и не си навирай ***@ там където големите си мерят ***! :)
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    _О___О/ ( преди 12 години )
    Самурайчето да не коментира Мерцедес! Къде сравняваш Нисан с еталона за автомобили! Те японците пак се изгубиха някъде в дизайна, отвратителен женствен автомобил. Защо от Нисан се мъчат да ни внушават че тези отрочета са красиви. Явно на някой са повлияли!
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    самурай ( преди 12 години )
    Мисля,че ще е голяма грешка от Инфинити да паднат толкова ниско и да ползват платформа на МБ.Вярно,че модела ще е най-евтин от цялата гама на марката,но въпреки това не си струва така да си подронват авторитета.Нека тези автомобили останат само за ценители и разбирачи,а не за полски свирачи.За любителите на немските каски им препоръчвам да ходят да си коментират статиите за техните таралястници.
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    ас-дс ( преди 12 години )
    верно има тука некви постоянни хомо-бандитчета със страшна злоба коментират японските автомобили който никога няма да притежават щото са аутсайдери .браво и злобейте както никога досега;))))продажбите независят от ВАС:))))))
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Ха-ха ( преди 12 години )
    Естествено само за най-евтиния модел на Инфинити може да се направи компромис и да се ползва немска платформа. Японските се пазят за топ-моделите.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отзад на задния капак даже има и вдлъбнатина, а и тия стопове като гримирани очи, представям си обратните колко често спират и отиват отзад.
  • #5
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Азис със сигурност ще я купи! Японците започнаха да правят все по-гейски колички и се съмнявам техните почитатели, които само плюят по немските коли дали пък не са обърнали резбата, та толкова им харесват гейшомобилите!