IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хърватски суперавтомобил с български интериор

Rimac избра Вилнер за изработката на интериора на нейния електрически суперавтомобил.

Хърватски суперавтомобил с български интериор

Придобилият световна известност български майстор на интериори за пореден път доказа, че "българска работа" може да звучи гордо. Екипът на Вилнер беше предпочетен от хърватската компания Rimac за изработката на интериора на нейния електрически суперавтомобил Concept One, чиято премиера се състоя във Франкфурт.

Външния дизайн на Rimac Concept One е дело на Адриано Мудри, а този на салона е сътворен от бивши служители на Pininfarina, под ръководството на Горан Попович. Финалните щрихи на интериора, като цветова комбинация, материали и акценти обаче са дело на българското тунинг ателие Вилнер.

Първата кола на младата хърватска компания - Concept One, използва електрическо задвижване, като генерира 1088 к.с. и 3800 Нм. Те са достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за невероятните 2.8 секунди и за максималната скорост на движение от 305 км/час (електронно ограничена).

Тежащото 1650 килограма возило разчита на задвижваща система, състояща се от четири електромотора, задвижващи всяко от колелата и комплект акумулатори, които доставят автономия от 600 км.

Rimac Automobili е млада хърватска компания, специализирана в конструирането на електрически суперавтомобили, задвижващи системи и батерии.

ВСИЧКИ СНИМКИ

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Karutsar ( преди 12 години )
    Не се подигравайте с хърватите.Ние сме толкова некадърни в сравнение с хърватите , че Българската промишленост не може да произведе даже горе посочената джанта.Да не говорим за повече в областта на авто производството.Ако някой иска да опровергае моето мнение да ми каже къде в България има завод за производство на джанти и се произвеждат джанти.И ще се съглася с него.
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Някой, май много е гледал "Семейство Флинстоун"
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Направия ти :)) нали имаш въображение
  • #1
    21 rate up comment 18 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Зашо не напарвят семейно ел комби. В което за ввсеки пътник да има *** като на колело. Въртейки ги да произвежда някав ток :) да зарежда някви други батерии дето да могат да изтикат колата оше някои друг км :):) как ви звучи. На семейна разходка тренирайки:) И един вид няколко км екстра пробег от това въртене :Р *** якото :)