IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хърватски суперавтомобил с български интериор

Rimac избра Вилнер за изработката на интериора на нейния електрически суперавтомобил.

Хърватски суперавтомобил с български интериор

Придобилият световна известност български майстор на интериори за пореден път доказа, че "българска работа" може да звучи гордо. Екипът на Вилнер беше предпочетен от хърватската компания Rimac за изработката на интериора на нейния електрически суперавтомобил Concept One, чиято премиера се състоя във Франкфурт.

Външния дизайн на Rimac Concept One е дело на Адриано Мудри, а този на салона е сътворен от бивши служители на Pininfarina, под ръководството на Горан Попович. Финалните щрихи на интериора, като цветова комбинация, материали и акценти обаче са дело на българското тунинг ателие Вилнер.

Първата кола на младата хърватска компания - Concept One, използва електрическо задвижване, като генерира 1088 к.с. и 3800 Нм. Те са достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за невероятните 2.8 секунди и за максималната скорост на движение от 305 км/час (електронно ограничена).

Тежащото 1650 килограма возило разчита на задвижваща система, състояща се от четири електромотора, задвижващи всяко от колелата и комплект акумулатори, които доставят автономия от 600 км.

Rimac Automobili е млада хърватска компания, специализирана в конструирането на електрически суперавтомобили, задвижващи системи и батерии.

ВСИЧКИ СНИМКИ

0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Shinkansen ( преди 12 години )
    Петролът е твърде ценна суровина, за да пръцкаш на светофара и грееш вселената с него. Всеки може да си произвежда ток освен това. 3800 Нм още от 0 оборота означават "без скоростна кутия". 600км - без проблем с 92KWh батерии и 120км/h. Tesla Roadster минава 350км с постоянна скорост от 100км/ч - http://***.teslamotors.com/blog/roadster-efficiency-and-range ,а батериите и са 53KWh. Рекордът и е 501км http://***.teslamotors.com/about/press/releases/tesla-roadster-travels-313-miles-single-charge
  • #23
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Веселин Марков ( преди 12 години )
    ...може и да не ви отърва,но трябваше вече да ви е станало ясно,че,когато петролът най-сетне спре да се ползва за транспорт,вече далеч не всеки ще може да си позволиСОБСТВЕНО,лично превозно средство.Но ще проумеете-все пак е нормално-ние сме народ,който е спрял общественото си развитие и малко преди да изчезне,вече изостава от другите със стотици години!..
  • #22
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Веселин Марков ( преди 12 години )
    Радвам се,че докато овчедушните(и"овче-мозъчни")ми сънародници..."коментират"(а всъщност(се)плюят),някой друг-също българин(да се чудиш)-работи!А колата еУНИКАЛНА!И не е"Голфче",както завистливо напомня някой!А на вас кой ви е казал,че понеже сме най-зле платените вЕвропа,световният прогрес ще ни...изчака,та да можем да си купуваме и ние хубави неща(то,впрочем,ние и сега не можем-"Голф"не е"Лексъс",нали?)?!Просто и у нас,както в другите страни от третия свят,ще свикнем наОБЩЕСТВЕНтранспорт!
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 12 години )
    Таблото от ляво с тези шевове малко прилича на диван с възглавници. :)
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 12 години )
    браво на Вилнер
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ?!?!?! ( преди 12 години )
    Аз пък не видях къде е голямата революция ? Също не видях да пише нещо за багажник ? Според мен никога не е имало проблем да се направи автомобил с пробег дори 10 000км въпроса обаче е на каква цена ще бъде и колко ще е практичен ! Защото ако тази машинка струва 500 000лв. мнооого от вас и от нас ще пропуснат революцията ! Това си е СУПЕРКАР , а не Голфче не го забравяйте !!!И вземете го оправете този сайт с това генериране на кодовете , че е пълен смях !
  • #18
    10 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Амии...браво на хърватите,браво и на нашитее....!!!! :)))
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    madcow ( преди 12 години )
    Аре питай пак вносителя, дали пък нямат една такава, че май не си разбрал нещо
  • #16
    15 rate up comment 1 rate down comment
    madcow ( преди 12 години )
    до анонимния ТъпакВидях го в София със софийски номер, бял отстрани с голям надпис MIEV, проста ОВЧА ГЛАВО.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако всичко това е вярно тия момчета ке ги утепат.