IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

235 км/час с Trabant

Братята Рони и Майк Урланд подобриха световния рекорд за скорост на модифициран Trabant.

235 км/час с Trabant
Както съобщава вестник The Telegraph, своето постижение братята са посветили на 20-та годишнина от падането на Берлинската стена и съединението на Западна и Източна Германия. 



 На рекордьора е монтиран бензинов двигател от Honda, с обем 2.2 литра и мощност 270 к.с. При специалните отсечки изминати на пистата на летището в Ротенбург, Trabant постига максимална скорост от 235 км/час. 

Предишния рекорд с модифициран Трабант записан в Книгата на рекордите на Гинес, беше 201 км/час. Така братята успяха да подобрят стария рекорд с цели 34 км/час. 

Както повечето от вас знаят, автомобилите Trabant бяха произвеждани в Източна Германия (ГДР) от 1957 до 1991 година. За това време са продадени над 3 милиона броя от автомобила с двутактов двуцилиндров двигател и мощност (при най-масовата си версия Р601) от 26 к.с. При нея максималната скорост давана от производителя беше 100 км/час.
0 от 500