IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes изпревари Audi по продажби

Рекордно високи продажби през юни помогнаха на Mercedes-Benz да изпревари Audi и да стане производител на луксозни автомобили №2 на света.

Mercedes изпревари Audi по продажби
Съперничеството между двете немски фирми за второто място обаче, остава много ожесточено тази година, като за първите 6 месеца на 2010, от Mercedes-Benz са успели да реализират по света само 1 750 автомобили повече от Audi



И Mercedes и Audi обаче, остават след BMW, като Баварската фирма е успяла да продаде през първото полугодие 585 755 автомобила. Това запазва първото място на BMW от последните години и утвърждава фирмата като производител №1 на луксозни автомобили. 

През първите пет месеца от годината в Audi бяха продали повече автомобили в сравнение с Mercedes-Benz. След това през юни обаче, силното търсене на S-Class и E-Class помогна фирмата от Щутгарт да продаде само за един месец 113 300 автомобили и да излезе на второ място по общи продажби за първите 6 месеца на годината. 

„Ние сме в отлични позиции да продължим ръста на продажбите и през третото тримесечие”, заяви Йоахим Шмид, шефът на маркетинга и продажбите в Mercedes-Benz Cars.
0 от 500
  • #24
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    БМВ и Мерцедес са премиум,Ауди е скъп фолксваген,от калибъра на Рено,Фиат и т.н.
  • #23
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Няма да споря с теб - ЕЛА И ВИЖ! Ама като дойде ще ти хвърля един голям бой, че да не ме обиждаш повече!!! И после може да те повозя в БМВ-то... в багажника...На една автомивка на мой познат отварят багажника на едно БМВ Е34 и му казват - "Чисти идеално!", след което той пита - "Че защо идеално?". "И там се возят хора!" Та може и да те повозим, нямаш проблеми :)
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 13 години )
    БМВ бих си взел ново...
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ili ( преди 13 години )
    Ей момче недей да пишеш глупости,че си смешен както и половината тука които пишат глупости.Ти знаеш ли историята поне на една марка и,че Ауди прави луксозни автомобили още преди БМВ да съществува.Ауди оште преди войната са най-голямата конкуренция на Мерцедес.Штом и "Груп" не знаеш кво означава си ми ясен-***.
  • #20
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    Квито и глупости да си говориме това са 3-те премиум марки коя от коя по-хубава. Дали един месец една е пред другите и на следващия не е, е все тая. И трите имат уникални модели и мотори. Ако имам пари ще ми е много трудно да си избера въпреки, че симпатизирам на Ауди-тата. Не мога да отрека с лека ръка другите 2 марки, това просто би било глупаво. И дума неможе да става, че някоя от тия марки е *** и за ниши нестава. Такива крайни мнения се дават само от фанатици на дадена марка.
  • #19
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    хайде бе,ти цял автопарк си сменил,баси!Странно,уж "менкаш" коли,"въртиш" пари,а караш Е39.Такива смешници са ми ясни.Хайде тези филми,в детската градина.Там карат 7-ми серии и космически кораби.Селско парче,виждал си ти кола след 2004-та,***!
  • #18
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Striker ( преди 13 години )
    Ауди, че са с вискоко качество никой не го оспорва, от трите харесвам най-много БМВ. Но някой да ми твърди, че Ауди били със "страхотен дизайн"...!?Малко са нещата в материалния свят, които са по-невдъхновяващи от дизайна на Ауди - особено А8 и А5 са върха на скуката и безидейността.
  • #17
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Не знаех, че 7 годишно Е39 е прогнил кошник. Пък и е купено ново и е пазено. Да не говорим, че всичките автомобили, които карам са след 2004-та година и са купени нови. Изключение прави един СУВ...А ти какво караш? Сигурно на всеки нов модел си сменяш S-класата за 200 000 лева, нали?
  • #16
    29 rate up comment 7 rate down comment
    777 ( преди 13 години )
    Пак се почна - Ауди - БМВ - Мерцедес....Айде бегайте - Москвич ROWER FOREVER!!!
  • #15
    13 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Новата А8 направи за посмешище новата седмица. Но как да го знаеш, като само на снимки ги гледаш и нямаш 2лв. да си купиш списание, от къде да го разбереш. Ще те светна на готово. Новата А8 би новата седмица в абсолютно всеки показател ВСЕКИ! ускорение,разход,спирачен път, шум в купе, комфорт на возене, в технологии, пътно поведение, дори и в показателя лични впечатления, пак тестващите са избрали А8. За да знаеш трябва да четеш а не да вярваш на това, което те лъжат по селските седянки.