IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors обмисля производството само на електромобили

В концерна засега не са убедени, че това ще е успешен ход

General Motors обмисля производството само на електромобили

Американският концерн General Motors загатна за бъдещите си планове, като един от вариантите е производството само на електромобили. Според изпълнителният директор Мари Бара обаче, това би довело до сериозни парични загуби.

Пред CNBC Бара сподели, че въпреки значително увеличаващи се приходи в последно време, производството електрически автомобили не би било печелившо през следващите 10 години. Въпреки това, в корпорацията са на мнение, че промените в автомобилната индустрия са неизбежни. И челното място в тях ще заеме именно производството на такъв тип автомобили.

За целта обаче е нужна инвестиция в проектирането и разработването на нови технологии и услуги, което, според GM, е „сложен, скъп и несигурен процес“. От концерна посочват също, че не е изключено да има забавяне със сроковете ако се даде зелена светлина на подобна мярка. Друг риск за американския производител се оказва и конкуренцията в този сектор, като е възможно междувременната поява на по-добри и усъвършенствани системи за подобен тип задвижване.

Въпреки това, шефовете на концерна са на мнение, че инвестициите в този сектор са неизбежни, тъй като те биха гарантирали запазване на продажбите и конкурентоспособността. На този етап обаче основните приходи са от търсенето на SUV-автомобили и пикапи.

От GM са категорични,че по-нататъшната стратегия зависи от способността за намаляване на производствените разходи. Ключово ще се окаже и възприемането на електромобилите от потребителите, като основните фактори остават пробегът и възможността за зареждане.

0 от 500