IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте какво предлага хиперавтомобил за 1 милион долара

От SSC Tuatara ще бъдат направени едва сто бройки (ВИДЕО)

Shelby SuperCars (SSC) определено знаеше как да увеличи вълнението върху широко рекламирания си хиперавтомобил SSC Tuatara. На американската компания й отне почти десетилетие, преди да представи истинската кола, който беше обявена още през 2011 г. Девет години са поне по-малко от това, което феновете на Tool трябваше да издържат, чакайки 13 години рок групата да издаде нов албум.


SSC Tuatara


Но също като "Fear Inoculum" на Tool, SSC се увери, че моделът си заслужаваше чакането. С дяволската черно-червена окраска, Tuatara наистина изглежда като зловещ хиперавтомобил. И новият видеоклип на колата от SSC Северна Америка осигурява незабравима обиколка в салона на тази екзотика.

Клипът дава бърз поглед върху това, което може да предложи автомобилът с базова цена от 1 милион долара. В салона може да очаквате всичко, което тези пари могат да купят, като пълноцветни дисплеи за информационно-развлекателната система и приборния панел, заедно с достатъчно пространство, в което, както твърдят от SSC, може да се побере човек, висок 196 см заедно с каската.


 

И да, каската е важна, ако ще карате тази кола на пистата, тъй като SSC Tuatara идва с много ръмжене и голяма производителност. Задвижван от 5,9-литров V8 с туин-турбо, моделът развива 1750 конски сили (1,305 киловата) с бензин E85 и 1350 к.с. (1007 кВт) с 91-октанов, като работи в съчетание с роботизирана седемстепенна трансмисия CIMA, която може да превключва предавките за по-малко от 100 милисекунди.

Още снимки на модела - в галерията:

Цената на Tuatara не беше обявена по време на представянето, но стана ясно, че цената може да достигне почти 2 милиона долара, при поръчването на всички опции. Само 100 бройки от този хиперавтомобил ще бъдат направени, така че шансът да го видите на пътя е много малък. За онези, които не могат да си позволят такава сума, от SSC потвърдиха, че планират по-малък и по-достъпен брат на Tuatara, който обаче едва ли ще се появи в идните 5 години.

Снимки и видео: Shelby SuperCars

0 от 500