IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една американска хиперкола даде заявка за световен рекорд

Вижте колко бърза може да бъде SSC Tuatara (ВИДЕО)

Превръщането на концепта Tuatara в сериен модел отне на фирмата SSC North America близо 10 години, но все пак проектът беше завършен и първият от 100-те автомобила, които ще бъдат произведени, беше показан преди 3 месеца на изложение във Филаделфия. Сега производителят демонстрира динамиката на машината в кратко, но доста ефектно видео.


SSC Tuatara


Снимките явна са направени на затворен участък ок пътя, което позволява да оценим звука на 5,9-литровия V8 двигател. На обикновен бензин моторът развива 1350 к.с., а при използването на смес Е85 – с 400 к.с. повече. Въртящият момент се предава на задната ос чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия.

За съжаление, компанията на Джерод Шелби не уточнява, какво скорост е достигнала Tuatara в това вие, но по-рано се съобщаваше, че хиперколата може да преодолее границата от 300 мили в час (483 км/ч).



Ясно е, че в SSC North America ще се опитат да подобят световния рекорд за скорост за серийни автомобили, поставен от Bugatti Chiron Super Sport 300+ - 304,773 или в час (490,484 км/ч). Към това се стремят още американското ателие Hennessey със своя Venom F5, както и шведите от  Koenigsegg, които подготвиха нова хиперкола – Jesko Absolut. От Hennessey обявиха, че техният автомобил ще вдигне над 500 км/ч, докато от  Koenigsegg посочиха максимална скорост от 532 км/ч.

Засега динамичните характеристики на SSC Tuatara остават тайна, но пък за известни цените на екзотичното купе с тегло 1247 г. То ще струва между 1,6 и 1,9 млн. долара в зависимост от оборудването.


SSC Tuatara

Снимки и видео: SSC North America

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Нормален ( преди 3 години )
    Тресе ти се главата!
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Забележете между 0:10 и 0:14 сек, а после и между 0:25 и 0:34 сек.как се тресе волана на този спортист и как шофьора трябва да коригира отклонението му. Това показва, че хич не е стабилен при високи скорости. Отделно между 0:14 и 0:20 сек. точно под емблемата има един кабел, който се мандахерца нагору надолу под напора на вибрациите. Всичко това + грозният дизайн говори само за едно: Произведено в САЩ! Да се разбира като пълен *** ;-)