IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двор на къща в Калифорния е магнит за катастрофи

Преминаването на остър завой с висока скорост става причина за няколко сериозни инцидента

Работата, свързана с градината на къщата, обикновено включва поддръжка на тревата, поливането на цветята, садене на плодове и зеленчуци и всякакви подобни дейности. За една домакиня от Сан Бернардино, Калифорния, обаче, основното е да не бъде блъсната от автомобил. Причината е, че тя живее до остър завой, където вече няколко души са загубили контрол върху автомобилите си и са влетели в задния й двор.

Карък-1


В интервю за местния новинарски канал ABC Алиша Волфенбергер разказва, че откакто се преместила в къщата през 2014 г., четири коли са изпуснали завоя и е станал сериозен инцидент. "Честно казано, малко си е страшничко. Хората обикновено не мислят за факта, че автомобили могат да влетят в задния ви двор", сподели тя пред тв канала.

Последният инцидент е от тази година, когато седан събаря част от оградата и едва не се блъска в плевня. Водачът получава сериозни травми и е откаран в местната болница. Страховете на г-жа Волфенбергер пък се простират отвъд необходимостта от подмяната на оградата или барбекю всеки път, когато някой неканен гост влети в задния й двор. Тя с неохота позволява на петгодишната си дъщеря да си играе там от страх да не стане най-лошото.


Карък-2


Властите в Сан Бернардино се отнасят сериозно към проблема. Те инсталираха знаци за максимална скорост от 30 мили в час и знак "Намали скоростта" на слънчеви батерии, за да предупреждават шофьорите да не карат бързо. Властите също монтираха мантинели и обмислят поставянето на бетонни бариери за защита на домовете. Въпреки че това вероятно няма да реши проблема с шофьорите, които взимат завоя с голяма скорост.

0 от 500