fallback

Това е най-луксозното превозно средство за хора и за... коне!

В основата на шикозния кемпер на ателието Theault е Mercedes-Benz Actros

Най-старият френски производител на превози за коне - френската компания Theault, която тази година празнува 100 години от създаването си, произведе свръхлуксозен модел за транспортиране на животните. Това 12-метрово превозно средство, наречено Elegance Lounge, е изградено върху триосно (6x2) шаси от Mercedes-Benz Actros 2521 Edition 2.

Целият процес по конструирането на луксозния кемпер отнема на специалистите 3000 (!) часа. Корпусната надстройка е разделена на жилищна зона за богатите придружители и отделение с боксове за коне, разположени по-близо до кърмата. Жилищната част е декорирана в стила на луксозните яхти - с много светло дърво и е свързана с кабината на водача чрез специален проход.

Оборудването не отстъпва на най-луксозните кемпери. То включва кухня с фурна, котлон и мивка и баня с душ и 400 литров резервоар за вода. Има и маса за хранене за шестима, телевизор, домашно кино и дори малка винарска изба.

Кемперът разполага и с шест спални места на три двойни легла. Едното е под тавана, в прибиращата се секция, второто се разполага на мястото на сгъваемата маса, а третото е разположено над кабината на водача. В кемпера са предвидени и странични плъзгащи секции, които увеличават полезната жилищна площ до 50 квадратни метра.

Самата надстройка на каросерията е с алуминиева конструкция с изолационни панели и външна обвивка от полиестер. Интересното е, че в техническия паспорт колата е записана като четириместна, което е рядкост. Така зад стандартните седалки на водача и предния пътник има още две седалки, оборудвани с триточкови предпазни колани. С други думи кемперът е изключително удобен за пътувания на дълги разстояния.

Що се отнася до секцията за конете, клиентът може да избере конфигурация за четири бокса или за осем, всеки от които е отделен с преграда. Специално внимание е обърнато на топло и звукоизолацията, за да не се плашат животните. Алуминиевият под е подсилен с три слоя: 15 мм финландско дърво, 10 мм комфортна пяна и 10 мм гумена постелка.

fallback
fallback
Последни