fallback

Мъск: Tesla за 25 000 долара няма да има

Автономните системи убиват идеята за такъв автомобил, категоричен е милиардерът

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, обяви, че пускането на електромобил на марката с цена от 25 000 долара, не стои на дневен ред. А причината е, че компанията първо трябва да преодолее всички препятствие за постигането на ниво 5 на автономно движение. Това ще отнеме поне няколко години и едва след това може да се мисли за пускането на достъпен електрически модел.

Мъск и Tesla спекулират с идеята за серийна кола за 25 000 долара (наречена от медиите Model 2) още от 2018 г. Досега обаче няма индикациите, че компанията е близо до пускането на такъв електромобил. Това беше потвърдено и от милиардерът, който в разговор за печалбите на марката беше попитан директно: „Кога Tesla ще пуснe обикновена кола за 25 000 долара, който не е Robotaxi?“

„Мисля, че бяхме много ясни - бъдещето на електромобилите е автономно. Твърдим това от години и мнението ни не се е променило. По принцип да имаше обикновен модел за 25 000 долара е глупаво и е в пълно противоречие с това това, в което вярваме“, отговори Мъск.

Трябва да се признае, че шефът на Tesla намекна нещо подобно още през 2020 г., когато заяви, че след 3 години компанията му ще бъде готова да направи кола за 25 000 долара, която да е напълно автономна. Тогава обаче, по една или друга причина, Мъск не спомена, че този автомобил ще бъде без волан и педали, какъвто е Robotaxi.

Логиката на най-богатия човек на планетата е, че ако тази кола бъде направена годна за шофиране, тя няма да бъде „специален автономен автомобил“. Така проектът за създаване на EV за 25 000 долара явно се отлага, докато Tesla не успее да постигне 5 ниво на автономност - нещо, което според експерти в индустрия ще отнеме поне 10 и дори повече години.

Дори ако Tesla успее да усъвършенства технологията, американският производител все още е изправени пред регулаторни изисквания за допускането на напълно автономни превозни средства на пътя, което вероятно няма да се случи скоро.

fallback
  • #27
    До 25 ( преди 2 часа )
    Дали е възможно да зададеш един и същ въпрос на 50 различни Ника - през коя година от геометричната прогресия за 50% ръст от 2014 година Тесла няма да може да продадех толкова бройки за шест години да не получа нито един отговор? Каква е статистическата вероятност това да са 50 различни човека и никой от тях да не отговори? А, господин психопат? Само за един единствен ден изброих 34 твой лъжи, като си го поставих за цел да броя. Посочихте ги една по една в момента не казването и не отрече
  • #26
    До 25 ( преди 2 часа )
    Ако всички тези хора вярват в перпетУУМмобиле, плоската земя и вярват че Исак Нютон е измамник, А един единствен човек се опитва да ги убеди от години че грешат и остава неразбран, кой е вероятно да е прав единия или многото? А каква е вероятността тези много хора които се крият зад много никове да са много хора наистина, а не един или няколко агресивни психопата които се опитват с клевети, обиди, че дори и закани за саморазправа да изгонят от коментарите всеки който мисли различно от тях?
  • #25
    анонимен ( преди 2 часа )
    Тротинетка,кое е по вероятно? Много хора да не разберат един човек или обратното?
  • #24
    но ченс ( преди 2 часа )
    а преди разправяше че щяло да има бла бла бла
  • #23
    анонимен ( преди 2 часа )
    Тротинетка, надеждата за евтина Тесла се изпари.Как ще постигнат 20 милиона продажби,като няма евтина Тесла, надеждата на тесларите.
  • #22
    До 20 ( преди 3 часа )
    То да бях само аз. Както се вижда вие нищо не разбирате, не само мен. Редовно четем една и съща новина, а вие разбирате обратното на написаното. Цитирате ме и въпреки че лично сте ме цитирали, се оказва че сте РАЗБРАЛИ точно обратното на това което се твърди във вашия цитат. Да не говорим, че ви липсва критично мислене, както и не разбирате какво е сарказъм и понякога приемате шегите или въпросите като ТВЪРДЕНИЯ. Последното от които, че съм повярвал във водорода и хваля Toyota
  • #21
    Така си и мислех ( преди 3 часа )
    Нямате никакви аргументи, затова коментирате единствено коментаторите като си измисляте клевети и ги замеряте с обиди. За разлика от вас, аз не клеветя Илон Мъск като го наричам психопат. Това не е моя измислица, а факт. Исках да ви направя кефа вие да ми ги кажете тези факти, да ви повдигна малко самочувствието, че сте успели да ми натриете носа. Да водят дискусия с вас е като да се бия с тригодишно дете - не че няма да го набия, но Какъв е смисъла? Подсказах ви. Лъжат ви. Пробвайте се!
  • #20
    анонимен ( преди 3 часа )
    Тротинетката,вечно неразбрания гений.Защо така Тротка никой не те разбира?
  • #19
    До 17 ( преди 3 часа )
    А въпросът "защо смяташ така" всъщност е тест дали участника в дискусията е сектант който ще ти отговори "защото Тойода каза така, а аз му вярвам" или ще се аргументира на база факти и или тенденции, ако става въпрос за прогноза. Например на моите аргументи от преди години за Тесла, в момента отговаря друга компания. АРГУМЕНТИТЕ са си СЪЩИТЕ. Почти същите на които преди това отговаряше Toyota. Аргументите са си същите, реалността се променя, а с нея и примерите ми. Аргументите са КОНСТАНТА!
  • #18
    До 17 ( преди 3 часа )
    Функционално неграмотен ли си? Къде говоря за Тесла в последните мнения? Даже къде говоря за скъп или евтин модел? Правя сравнение с по-евтин от аналогичен автомобил с ДВГ. Независимо дали става въпрос за по-евтин аналог на porsche или по-евтин аналог на dacia. Струва ти се че се извъртам защото така и не можеш да разбереш аргументите. Не можеш да разбереш че аргументите са си аргументи и нямат с никаква връзка с никаква марка . Не можеш да разбереш че реалността се променя а с нея и аргументит
fallback
Последни