IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 автомобилни продукта или услуги, които не си струват парите

Спокойно можете да си ги спестите и да инвестирате в нещо друго по колата

Автомобилът е сериозна покупка, тъй като може да бъде от жизненоважно значение не само за собственика, но и за близките му. Затова и поддръжката е много важна, като тя крие някои опасности. Една от тях е да станете прекалено ревностни, но това води до загуба на пари, които е по-добре да бъдат изразходвани за нещо друго.

Независимо дали имате нов или употребяван автомобил, има редица често срещани продукта и услуги за поддръжка, които не си струват цената. Поне на това мнение са експертите от изданието I’m a Mechanic


8 автомобилни продукта или услуги...(ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 30 минути )
    с азот се пълнят за да няма вода в гумите която заради високиге температури да стане на пара и взриви гумата
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    В Испания ( преди 4 часа )
    Комплект чистачки на реномирана марка са около 30 Евро, ами верно че не ме събарят, обаче предпочитам да си поръчам само перата за 3 кинта с доставката.
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 5 часа )
    Ако имах датчици във винтилите веднага щах да напълня гумите с азот.Чистачките ми са BOSCH просто защото такива пасват на колата ми но няма никакво замазване или скърцане и изкарват по-дълго време от други които съм слагал, така че аз разлика определено виждам и ще продължавам да си взимам такива нищо че бъркам по-дълбоко в джоба. Заслужават си цената ...
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 9 часа )
    Лично съм промивал АК Айсин с 12 литра масло, като се източват около три, пали се, развърта се през предавките и пак се източва. Така четири пъти, като всеки път отливам за проба на цвета върху домакинска хартия и разликата е очевадна.Ако са се "раздвижили ***", са източени от пробата:) Видях го в ютуб от руснак живеещ в САЩ и го има на руски и английски. Няма никакъв проблем!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    И ако някой от екипа на предаване Колела, чете тук - ОПАРВЕТЕ СИ звука особено докато се прави тест драйв - трагичен е !!! Толкова ли нямате един читав тон режисьор ???мъчите ни брутално !
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    крайно *** статия в повечето случай пълна с лъжи !
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 12 часа )
    Азот за гуми - ако сте от хората които чест забравяте да си проверявате налягането и разчитате на сензорите за налягане, азота е добро решение. В Европа за година, само от грешно налягане на гумите се харчат на 3 мил. литра повече горива. Изобщо не е скъпо, нито е толкова излишно. За чистачките е излишно да дадеш 200лв за такива от БМВ, но в никакъв случай Алиекспрески по 50 цента не са по-добри от качествени чистачки. Споделям опит .. малко са попрекалили с глупостите "експертите" :-) :-)
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 12 часа )
    5. За ваксите и боите за автомобилите е напълно обратно от твърдението!Новите бои заради еконорми и икономия са по неустойчиви, по капризни и ги нанасят на по-тънък слой! Вакса, керамични покрития, хидрофобни спрейове и всички подобни, най-малкото защитават боята от УВ лъчи, спомагат водата да се оттича по-добре и колата да се чисти по-лесно.Има продукти и то на добри марки за по 25лв които стигат за полувин година и колата изглежда в пъти по-добре.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 12 часа )
    2.Ако това за качественото гориво беше вярно, нямаше да има услуги по ремонт и почистване на дюзи. Дори и в Германия можеш да попадне на кофти гориво, за България да не говорим. 3. Споделял съм няколко пъти за приятел , управител на бензиностанция и веднъж каза - "гориво с добавка от колонка наливаш, ако не съм забравил да налея добавката в цистерната.Ако съм забравил, само плащаш за гориво с добавка, а аз често забравям". Много по разумно е вие да си купите налеете добавка ...
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 12 часа )
    1.Не малко скоростни кутии,особенно автоматични,не позволяват пълно източване на старото масло,без разглобяване на кутията,което е скъпо,често опасно.В тези случаи "промивката" е най-добрия начин да сте сигурни,че маслото е сменено."Изсмукването" с машина при много кутии е много по-опасно от "промиването".И тук изобщо не говоря за "промиване" с разни агресивни добавки, а просто многокартно доливане и източване на ново масло.