IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последното състезателно Ferrari на Шумахер се продава

С този болид легендарният пилот печели 5 състезания и подобри рекорд на Сена

Най-успешното и последно Ferrari във F1 на Михаел Шумахер ще бъде продадено на търг за колосалните 13,8 милиона евро. 2006 Ferrari 248 F1 беше управлявано от легендатател през последния му сезон с отбора. По време на тази кампания Шумахер записа пет победи и общо осем подиума.
 
 
Ferrari - Шумахер

Това беше и едно от най-успешните кампании на 55-годишния немец по време на времето му със Scuderia. Колата беше и първият F1 автомобил на Ferrari, задвижван от V8 след 1964 година. Нови разпоредби за двигателите бяха въведени през сезон 2006 г.

Автомобилът не само може да се похвали с впечатляващ брой отличия, но също така с него Шуми надмина рекорда за полпозишън на Аертон Сена. Историческият болид  е закупен директно от Ferrari през 2007 г. от настоящия собственик. Той е не само жизненоважна част от историята на Формула 1, но и ключова част от наследството на Шумахер. Шампиноският болид вече се насочва към продажбата, като наддаването приключва на 19 ноември. Той ще бъде показан и в Ню Йорк от 8 до 20 ноември.
 
 

Ferrari - Шумахер


Шелби Майерс, ръководител в RM Sotheby's, заяви: „В света на моторните спортове името на Михаел Шумахер е синоним на върха, синоним на величие. Има обаче коли, които Шумахер е карал и може би е спечелил едно или две състезания. Но има и малко на брой такива, които наистина определят неговото наследство - като това шаси 254“, добави той. 
 
„Много рядко кола от ерата на Шумахер носи толкова голяма тежест, колкото тази. Шаси 254 е на самия връх на пирамидата. Никога досега нещо, носещо името Шумахер, не е излизало на публична продан с повече победи или класирания на подиума. Всъщност има само едно друго въобще с повече победи от шаси 254. В последния му сезон с Ferrari, тази кола определи наследството на може би най-великия пилот в историята, конкурирайки се с една от най-известните автомобилни марки на всички времена”.
  

Ferrari - Шумахер  


0 от 500