IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия арестуваха баща и син, изнудвали за милиони семейство Шумахер

Двамата пратили файлове с чувствително съдържание до човек от фамилията, твърдят прокурори

Германските власти са задържали баща и син по подозрение за опит за изнудване на семейството на великия шампион от Формула 1 Михаел Шумахер. Заподозрените се свързвали с представители на фамилията. Те споменали за файлове, които Шумахер „не искали да излизат на бял свят“, се казва в изявление на прокурори в германския град Вупертал.

 
Корина Шумахер

Корина Шумахер, която се грижи за евеликия пилот, вероятно е била обект на атаката 

За да бъде възпрепятствано онлайн публикуването на тези файлове, извършителите са поискали плащане в милиони“, заявиха прокурорите, като не разкриха точната цифра. Заподозрените лица прехвърляли „индивидуални файлове“ към семейството, за да им покажат, че имат достъп до чувствително съдържание, добавиха още те.

Седемкратният световен шампион не се е появявал в публичното пространство откакто претърпя тежък ски инцидент във Френските Алпи, при който получи сериозна мозъчна травма през 2013 година. Оттогаа е на легло, като около състоянието му постоянно има спекулации.
 
 
Алесандро Дзанарди, Михаел Шумахер

Шумахер си остава един от най-обичаните и велики пилоти на всички времена

Разследващите органи в Германия бяха запознати със случая на рекет от властите в Швейцария, където Шумахер получава грижи в семейния дом от инцидента насам. „Технически мерки“ позволили предполагаемите изнудвачи да бъдат проследени до Вупертал. Двамата заподозрени, които били на пробация по друг случай, били арестувани от полицията на 19 юни на паркинг на супермаркет в Грос-Герау, южно от Франкфурт, казаха още прокурорите.

Властите претърсили осем имота, както и основните жилища на заподозрените, като иззели „няколко устройства за съхранение на данни“. Продължават да текат „обширни разследвания“. Ако бъдат признати за виновни, бащата и синът са заплашени от присъди до пет години зад решетките.
 
 

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Само 18 пъти сте използвали думата "велик"....Засрамете се,поне 20 да бяха!!
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Оня ( преди 2 дни )
    На никого не пожелавам, това което се случи на Шумахер, но никога няма да забравя как се зарадва на почетната стълбица, при положение, че вече се знаеше за смъртта на Аертон Сена. Точка по въпроса!!!