IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комби, карано от Михаел Шумахер, беше продадено за 27 600 евро

Този 11-годишен Mercedes C 63 AMG Estate е сменил няколко собственика

Когато не беше на пистата, легендата Михаел Шумахер караше всички по-мощни и престижни коли. През 2010 г. 7-кратният световен шампион във Формула 1 се присъединява към отбора на Mercedes GP Petronas и му е предоставен служебен автомобил - комби Mercedes C 63 AMG.


Mercedes C 63 AMG Estate


Германецът кара колата няколко месеца, преди да я продаде, като нейният втори собственик е швейцарски бизнесмен. Той ползва комбито до 2015 г., след което автомобилът сменя още двама притежатели, а в края на миналата година е изложена на търг от аукционната къща Bonhams. Наддаването завърши тази седмица, като в крайна сметка за колата бяха платени 27 600 евро.

Това се оказа доста разочароващо за организаторите на търга и за предишния собственик, тъй като те очакваха, че комбито ще бъде продадено за между 50 000 и 100 000 евро. Дори фактът, че автомобилът е бил притежание на един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, обаче явно не помогна за постигане на по-висока цена.


Mercedes C 63 AMG Estate


Самият автомобил изглежда в добро състояние въпреки възрастта си – 11 години, и пробега – 152 000 км. Предишният собственик твърди, че през колата е поддържана от официален дилър на Mercedes, като са сменени и четирите гуми. Снимките обаче показват някои малки дефекти в предната част на купето, както и на кожата на шофьорската седалка.

Под капата на най-мощният Mercedes-Benz C-Class от поколение W204 е разположен с V8 двигател с работен обем 6,2 литра, способен да генерира до 457 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Мощността се предава към задните колела чрез седемстепенна автоматична трансмисия. Семейното комби ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.


Още снимки на комбито, принадлежало на Михаел Шумахер - вижте в галерията:


Снимки: Bonhams

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Ами стандартни М3 от същото поколение почват от 50 хил евро. Това е с огромен мотор, вероятно доста малко бройки, особено комбита, притежавано от най култовия автомобилен състезател и накрая - цената е направо смешна. Изводът - къде са БМВ, къде са Мерцедес в сърцата на автоманиаците.