fallback

Германската полиция глоби Бисквитеното чудовище за скорост

Героят от "Улица Сезам" нарушил закона с много рядко Audi RS2 Avant

Историята на германската пътна полиция е пълна с куриозни случаи, но този изпъква: властите в провинция Северен Рейн - Вестфалия глобиха за превишена скорост... Бисквитеното чудовище. Прочутият герой от "Улица Сезам" бе заснет зад волана на Audi да надвишава лимита по магистралата от Дортмунд за Хаген.                        Вратичка в германското законодателство доскоро спасяваше от санкции водачи, чието лице не се вижда ясно на снимката от камерата. Вероятно затова шофьорът на споменатото Audi се е преоблякъл като Cookie Monster, Бисквитеното чудовище. Полицаите признават, че от направената от тях снимка не могат да идентифицират водача, но една законова поправка от по-миналата година им дава възможност вместо това да изпратят глобата на собственика на автомобила.

За разлика от други маскирани герои от аутобаните в миналото, този път нарушението е съвсем умерено: само 11 км/ч над разрешената скорост. За това провинение полицията налага 40 евро глоба. Според някои коментатори в социалните мрежи това е тъжна дребнавост в единствената страна в света, която още запазва пътища без ограничения за скорост. На нас в Automedia, след като неотдавна френската полиция ни глоби 45 евро за превишение с 3 км/ч, германската санкция ни се струва направо поносима.                             По-интересното в случката с Бисквитеното чудовище е автомобилът, с който е извършено нарушението: Audi RS2 Avant, първото спортно комби и първата RS кола, създадена от компанията. Продукт на сътрудничество между Audi и Porsche, RS2 Avant e произведена в по-малко от 3000 екземпляра през 90-те години. Според полицията, собственикът е 57-годишен мъж от град Хаген.           

 

 

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 2 минути )
    винаги се появява някой полуграмотен интеуект, който всичко знае и всичко е карал
  • #5
    Карал съм я. ( преди 18 минути )
    В грешка си приятел. Колата беше 420 коня и на 1-ва вдигаше до 100 км/ч.Кефеше ме кюнеца отзад.Иначе обикновен Фиат Купе я правеше смешна само с 320 кончета.Фията не ми го даваха да го карам, беше си личен автомобил.
  • #4
    До 3 ( преди 2 часа )
    Един от софийските дрифтъри имаше такава преди петнайсетина години, бяха я напомпали до близо 1000 коня.
  • #3
    Bobi ( преди 2 часа )
    Колата е уникална във България не съм виждал такава
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    Не е ли по-лесно да си пуснеш Уейз, вместо 10 мин да се преобличаш в горещ, неудобен костюм?
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    това не са хора! :D
fallback
Последни