fallback

Mazda отива на съд заради седалки, които изгарят шофьорите

Няколко собственици на модел на японската марка са пострадали сериозно

Американски собственици на Mazda6 заведоха колективен иск, обвинявайки автомобилния производител в измама. Според тях отоплението на седалките работи толкова силно, че заплашва шофьорите с изгаряния, а компанията укрива информация за дефекта.

Вносителите на иска твърдят, че предните седалки на Mazda6 от 2018 г. могат да бъдат опасно горещи и това да навреди сериозно на здравето на водача и пътниците. Вече има редица пострадали, като една жено дори твърди, че изгарянията са били толкова тежки, че са й останали белези.

Ищците настояват, че Mazda е знаела за този проблем от няколко години, но не е информирала потребителите за потенциалната опасност и следователно умишлено е изложила живота на клиентите на риск, като им е продавала очевидно дефектни автомобили. Жертвите твърдят, че не биха купили Mazda6 или биха поискали отстъпка, ако знаеха за дефектните седалки.

В заведения иск се посочва още, че японският производител носи отговорност за продажбата на дефектен продукт, както и за нарушение на подразбиращата се гаранция, отговорност за небрежност на продукта, погрешно представяне, измама по общото право и нарушение на Закона за нелоялната конкуренция за бизнес и професионален кодекс на Калифорния.

Сега те искат обезщетение за загубени доходи, нетрудоспособност, медицински разходи и други икономически загуби за „сериозни наранявания, болка и страдание, увреждане, физическо увреждане, обезобразяване, психическо страдание и влошаване на заболяване или физически дефект“, както и обезщетение за „загубата на способността да се наслаждавате на живота такъв, какъвто е бил в миналото и който ще се запази в бъдещето“, цитира съдебния иск изданието Carscoops.

fallback
  • #6
    112 ( преди 3 минути )
    Аз пък съм много доволен от моята Мазда 3, години наред нямам никакви проблеми с нея. Желязна кола. :)
  • #5
    анонимен ( преди 36 минути )
    Интересно: Имах CX-5 и беше точно наобратното. Подгревът беше толкова слаб, че докато закарам детето на градина, още почти не се усещаше, дори на 3. Но е възможно доставчикът на седалки за САЩ и за Европа да е бил различен. Европейските се произвеждаха в Япония. Но за едно съм съгласен - Мазда има ужасни инженери, които хал хабер си нямат какво правят. Цялата кола беше пълна с недомислици и зле работещи системи.
  • #4
    анонимен ( преди 58 минути )
    подгрев се ползва за да стопли салона но не и по време на движение
  • #3
    анонимен ( преди 1 час )
    "Една жено" ! Ко туй ве
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Колко да нагряват тия седалки, че чак белег да остави!?!? То тогава седалката трябва да е пламнала. Като ти е горещо -изключваш подгрева на седалките и отиваш в сервиз да видят за какво става дума!
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Тея пък,в Тесла изгаряш напълно в барбекю и сектантите нямат нищо против.
fallback
Последни