IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Taigun беше превърнат в пикап

Трансформацията е извършена от студенти под контрола на Skoda

VW Taigun - субкомпактен SUV, разработен и произведен в Индия, претърпя радикална трансформация в пикап. Група студенти по механотроника са трансформирали този кросоувър с пет врати в нещо, което прилича повече на пикап, с удължен заден надвес и отворена товарна зона. Това не е кола, която виждате на пътя всеки ден и повдига много въпроси.


VW Taigun


Интересното е, че студентите от Skoda Auto Volkswagen India са оставили оригиналните панели на каросерията непроменени, като са премахнали единствено задната врата и са добавили товарно отделение. Този подход придава доста необичайни пропорции на колата, повдигайки въпроси относно нейната стабилност при натоварване. Задната част вече не само изглежда странно издължена, но и има компоненти на VW Virtus, събрани буквално парче по парче.

За да придадат на автомобила „офроуд агресия“, учениците са го оборудвали със защита на дъното, големи колела с офроуд гуми и разширения на калниците. Освен това са монтирани светодиоди на покрива, шнорхел и антена, което прави Taigun по-скоро като „SUV“, готов за сериозни изпитания. Всичко това обаче прилича повече на показна подготовка, отколкото на реална способност за преодоляване на трудни терени.


VW Taigun


По отношение на производителността не се знае нищо ново - колата все още е оборудвана със система за предно задвижване, а най-мощната версия използва 1,5-литров двигател с турбокомпресор, произвеждащ 148 к.с. Въпреки че това може да е достатъчно за малък пикап, потенциалът за превоз на товари остава под въпрос.

Този необичаен пикап е създаден като част от инициативата Skill India Initiative, за да предостави на студентите практически опит в автомобилната индустрия. Проектът отнема 9 месеца, включвайки всички етапи от анализ на пазара до финално тестване. Преди това този екип вече изненада публиката, като създаде кабриолет на базата на Skoda Rapid, демонстрирайки вкус към нестандартни решения.


VW Taigun


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 55 минути )
    Отстарни прилича все едно е с пълен памперс и е увиснал,остава само да прокапе и цирка ще е пълен.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 56 минути )
    Това се конглокира по грозотия и товрат с Мултиплата на ФИАТ
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 1 час )
    Хубава шега е това :) Ако дадат този Тайгун на някой също толкова *** майстор в гараж с недоказан орлИндУвски произход, ще го направи по-хубаво и за по-малко от 9 месеца, без да е механотроник хахахаха, голям смях падна.