IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изпълзя върху 49-метров комин в Лондон - но с измама

Британският клон на компанията направи специална реплика на Qashqai, за да е по-лек и по-голям

Маркетинговите кампании нямат граници по отношение на въображение и способност да изненадват. Особени майстори са автомобилните производители. Точно това са търсили в британския филиал на Nissan за пускането на пазара на обновения Qashqai, който представя актуализиран имидж и подобрения по отношение на технологиите.
 
 
Nissan комин
  
        
Лозунгът на кампанията вече беше ясeн: „Nissan издига вашето градско шофиране". И така, мислейки как да се възползват визуално от това послание, на маркетинг спецовете им хрумна, че би било добра идея да издигнат Qashqai до върха на комина на пивоварната Truman. Тя е разположена на Brick Lane, в лондонския квартал Shoreditch, който e прочут със своите модерни ресторанти, дизайнерски студия и своите ретро магазини.
 
 
Nissan пожар
  
        
Но имаше няколко пречки. Първата -  пивоварната е 200-годишна сграда, която може да не поеме тежестта на колата. Второ, беше много трудно да се изкачи до върха. И трето, че веднъж там може би ще изглежда малък в очите на лондончани, така че кампанията да остане незабелязана.

Но от Nissan се изхитриха, като поръчаха репродукция на Qashqai от фибростъкло, което беше 50% по-голямо от нормалния модел. Репликата с дължина 6,5 метра, ширина 2,7 метра и височина 2,4 метра беше направена за седем седмици. Закотвен към конструкция, „автомобилът“ закова тегло от 750 кг, което е приблизително половината от това на нормалния модел.
 
 
Nissan комин
  
          
След това дойде усложнението при повдигането на огромната реплика почти до върха на 49-метровия комин . Това изискваше използването на два крана и работата на 50 души, но резултатът си заслужаваше. Поне снимките се получиха ефектно.От местоположението си, вкопчен като Спайдърмен в тухли, японският SUV имаше феноменална гледка към Лондон. Но не за дълго, тъй като от вчера започна демонтаж.
 
 

0 от 500