IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V12 на Rolls-Royce ще оцелее до 2030

Британците готвят електрически SUV и седан

Електрическите задвижвания имат пълен смисъл за марка, фокусирана върху лукса и плавното и тихо шофиране като Rolls-Royce. Така че не е изненадващо, че марката планира да разшири гамата си от електромобили извън настоящия Spectre.


Rolls-Royce


От доста време са известни плановете на британския автомобилен производител да стане марка само за електромобили. Следващият EV на марката ще бъде SUV, който е по-малък от Cullinan, но ще предлага легендарния лукс на Rolls-Royce. Той също ще бъде малко по-евтин и се очаква да бъде пуснат в началото на 2027 г.

Не е ясно дали този нов модел ще споделя своето задвижване с настоящия Spectre, но като се има предвид, че остават още няколко години, Rolls-Royce може да използва по-актуални батерии и електрически двигатели. Какъвто и да е случаят, този нов модел има потенциал за отлично представяне на пазара.

Към края на 2028 г. ще бъде пуснат нов изцяло електрически седан. Този модел ще бъде изключително важен за Rolls-Royce, тъй като ще служи като наследник на емблематичния Phantom.

В същото време стана ясно, че Rolls-Royce ще продължи да залага на продажбите на модели, задвижвани от V12. Cullinan беше наскоро актуализиран и продължава да използва 6,75-литров V12 с двойно турбо. Очаква се производството на този модел да продължи до края на десетилетието.

Rolls-Royce също планира бъдещето на батерийно електрическия Spectre. Новият модел беше представен само преди няколко години, но обновена версия ще бъде пусната през 2027 г. Не е ясно какви надстройки ще бъдат направени, но са вероятни подобрения на задвижването и технологиите.


0 от 500