IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа уникално жълто купе

Spectre Semaphore отразява „новите стандарти за лукс за млада клиентела“

Британският производител Rolls-Royce представи лимоненожълто купе Spectre, което е произведено в единствен екземпляр и отново демонстрира възможностите на отдела Bespoke. Електромобилът е посветен на щата Калифорния, като рисунката на предния капак символизира неговото многообразието - от окъпаните в слънце плажове на юг до сребристите планински шапки на изток.


Rolls-Royce Spectre Semaphore


Spectre Semaphore ще направи публичния си дебют по време на седмицата на автомобилите в Монтерей (Калифорния). Това ще бъде основният експонат на Rolls-Royce на изложението The Quail, A Motorsports Gathering, като според създателите на автомобила - подразделението Rolls-Royce Bespoke, той отразява „новите стандарти на лукс за млада клиентела“.

Както обикновено, колата е забележителна по няколко причини. На първо място, цветът Bespoke Semaphore Yellow и абстрактните графики на капака символизират разнообразието на калифорнийските пейзажи. Проектирането и нанасянето на рисунката е отнело 160 часа.


Rolls-Royce Spectre Semaphore


Интериорната цветова схема Spectre Semaphore е комбинация от два лимонови нюанса - Bespoke Lemon Yellow и Citrine Yellow, контрастиращи на Slate Grey и Grace White с шевове Lemon Yellow. Дори интерфейсът на цифровото арматурно табло е бил коригиран, за да съответства на цялостната атмосфера, както и дървените вложки на предния панел, които са боядисани с Cashmere Grey емайл с добавка на сребърни люспи от слюда.

По отношение на технологиите всичко остава непроменено. Силовият агрегат на Spectre произвежда 585 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Супер купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а пробегът му според цикъла WLTP е 520 км. Електрическата кола е оборудвана с окачване Planar с отключващи стабилизиращи щанги, задвижваща задна ос и медийна система, базирана на архитектура SPIRIT.


Още снимки на уникалното електрическо купе - вижте в галерията:


0 от 500