fallback

Проблемът на VW с електромобилите се оказа още по-мащабен

Компанията обмисля обмяна на актуализация на платформата MEB+, за да пести пари

Volkswagen обмисля отмяна на актуализация на своята електрическа платформа MEB+, която трябваше да поддържа моделите ID.3 и ID.4 актуални до пускането на новата SSP архитектура през 2028 г. Според информация на изданието Manager Magazin, финансовият директор на Volkswagen Арно Антлиц планира да намали инвестициите на компанията, застрашавайки развитието на MEB+.

Първоначално компанията планираше да отдели 180 милиарда евро за развитие през следващите пет години, но сега тази сума може да бъде намалена до 160 милиарда. Решението ще окаже влияние върху развитието и административните процеси и може да доведе до загуба на до 30 000 работни места в Германия.

Платформата MEB+ е важен етап за конкурентоспособността на електромобилите на VW, но сега компанията може да разчита на нови модели, изградени на платформата SSP, които няма да бъдат пуснати до 2028 г. В същото време се планира да се отмени разработката на компактен електрически SUV, подобен на T-Roc.

Volkswagen е изправен пред необходимостта от намаляване на разходите и ръководството на компанията преговаря със синдикатите по този въпрос. Въпреки че няма официално потвърждение за точния брой съкращения, бъдещето на ключовите проекти за електрически превозни средства на VW остава под въпрос.

fallback
  • #7
    РУК ( преди 4 часа )
    Проблема на VW и на всички немски производители е, че се предовериха на политиците, че отново ще им преподредят пазар така, че да продължат да къртят кинти, без да си дават много зор! И сега започна изнудването със съкращаването на работни места и затварянето на заводи, та политиците пак да се активират уж в интерес на няколко хиляди работника, а да набутват целия ЕС.Честно казано,ако трябва да избирам между немска и китайска кола,че взема втората,само да съм контра на лобистките игри на немците
  • #6
    До пръдливия ( преди 4 часа )
    Видях какво си изпърдял в съседната статия. Според тебе стратегията на Toyota е да направи клиентите си доволни като ги карат да чакат една година за доставка на поръчания автомобил, вместо да вдигне производството и да задоволи клиентското търсене поне за месеци, а не за година чакане? Освен това твърдиш че Toyota наблягана печалбата от автомобил и колкото повече на Ценка слагат на автомобилите толкова по-щастливи сте сектантите на Toyota. Правилно ли съм те разбрал, защото се хвалиш и с двете
  • #5
    Мой ( преди 5 часа )
    Истината е че след спирането на субсидията никой вече не иска да купува електричка Особено в Европа а вече и в Сащ
  • #4
    Hvaliprats ( преди 5 часа )
    Тротинетка, продажбите на Тойота няма да се вдигнат много, както вече обясних, не това им е стратегията. Въпросът обаче е защо на Тесла продажбите падат? Нали бяха много технологични, завинаги поскъпващи активи, според изпечения шарлатанин лъжлив нагъл Илон, а пък и цените им са надолу?
  • #3
    анонимен ( преди 6 часа )
    1-ви, ФВ няма да фалира. Там държавата има акции (чрез Долна Саксония). Страха от милион безработни е голям (догодина има избори). Това което ще се случ сме го гледали вече с ДБанк (когато се набълбука с непродаваеми американски къщи) или Луфтханза, за ДБан да не говорим. Държавта ше им налее едни пари (кредит).. Но по лошото е икономиката се срива цялостно, демек купувачите въпреки това ще са малко
  • #2
    анонимен ( преди 6 часа )
    Не знам, обаче преводът кърти.
  • #1
    анонимен ( преди 6 часа )
    Скоро основния конкyрент на Toyota, е възможно да фалира и продажбите на Toyota да се вдигнат още! Да слушате Акио Тойода!
fallback
Последни