fallback

Холивудска звезда е новото лице на електрическата G-Class

Брадли Купър е сред най-големите фенове на всъдехода (ВИДЕО)

Холивудската звезда Брадли Купър стана лице на нова рекламна кампания за електрическата версия на Mercedes-Benz G-Class. Актьорът и режисьор избира версията EQ Tech за екстремно изживяване, което само този емблематичен SUV може да предложи.

Електрическата G-Class е опит да се запази легендарния автомобил, адаптирайки го към тенденциите в автомобилната индустрия. Mercedes-Benz е съхранил всички характерни черти на SUV, без да променя класическата му форма на кутия, дори въпреки несъвместимостта с аеродинамичните изисквания.

Видимите панти на вратите остават на мястото си, мигачите все още са разположени близо до капака, а резервната гума отново е монтирана на задната врата. Вярно, сега нейният корпус има квадратна форма, за разлика от кръглата при версиите с двигател с вътрешно горене. Освен това Mercedes е запазил един от най-разпознаваемите звуци при затваряне на врати, с които G-Class е толкова известна.

„G-Class е част от моя живот от почти 20 години. За мен това винаги е бил нещо повече от кола, тъй като е спътник във всичките ми приключения“, каза актьорът на премиерата в Лос Анджелис.

В 50-секундно видео за кампанията електрическият SUV демонстрира възможностите си както на предизвикателни терени, така и на градски улици. Като се има предвид страстта на Купър към модела, участието му в рекламата е естествен избор за автомобилния производител.

Mercedes-Benz се отказа от обозначението EQG и избра името „G 580 с EQ технология". Този модел е оборудван с четири електрически мотора, които произвеждат 579 к.с. и 1164 Нм въртящ момент, което позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Всеки от четирите електромотора има собствена двустепенна скоростна кутия. Благодарение на индивидуалното управление на двигателите, електрическата версия на G-Class не отстъпва по отношение на проходимостта на бензиновата версия и дори има няколко допълнителни функции. Например, електрическата G-Class може да извърши „завой на танк“ (обръщане на посоката на движение на място), което беше демонстрирано по-рано тази година на изложение в Лас Вегас.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 дни )
    Тегло 3.1 тона и пробег 400км. Екоталибаните съсипаха и тази легенда....все пак феновете имат последен шанс да си купят G400D преди да я спрат от производство. После ще е само втора употреба.
  • #1
    анонимен ( преди 2 дни )
    Продажбата на G класите, по едно време имаше корелация с бонусите във Холивуд. В САЩ само такива хора ги карат. Не е изненада, че прибягват до този маркетинг.
fallback
Последни