IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалният ретро Jaguar на Мадона се продава на търг

Кралицата на попа го купила, за да обикаля Лондон със сина й от Гай Ричи

В гаража на Мадона влизат не само нови автомобили. Преди три година Кралицата на попа купи кола с много история. Говорим за Jaguar Mark от 1967 година.


Jaguar Мадона


Певицата всъщност го взима за сина си Роко Ричи (от брака й с култовия британски режисьор Гай Ричи ). Колата се кара в Лондон както от младежът, така и от самата Мадона. Въпреки че мнозина днес биха го определили като седан, който не предлага голямо пространство, Mark X е огромен автомобил за времето си. Разбира се, претъпкан с невероятен лукс.

Всъщност, той е разработен преди всичко за северноамериканския пазар. Идеята е да изтръска портфейлите на държавни ръководители, дипломати, филмови или музикални звезди, които да придадат повече блясък и на модела, и на марката. Тоест, да се превърне в алтернатива на Rolls-Royce Silver Cloud, който в онези години има по-ретро вид и цена над два пъти по-висока от тази на Jaguar.
 
 
Jaguar Мадона


Сред достойнствата му, освен лукс, е и независимото задно окачване, нещо, което никой друг британски луксозен автомобил не притежава в онези времена. И ако богатият собственик е фен на скоростта, може да фучи със 193 км/ч (незаконно в Англия, но може да пробва по аутобаните на Германия). Не са предоставени данни за пробега на колата сега, може би защото този аспект не е от значение. Или поне няма толкова голямо  колкото фактът, че принадлежи на Мадона или е в добро състояние.

Колата никога не е била реставрирана, а по-скоро консервирана . Бърз поглед към таблото и тапицерията показва драскотини и пукнатини. Мадона и Ричи-младши явно не са имали намерение да ги оправят, може би защото харесват автентичното.

 

Jaguar Мадона


Но изглежда, че на певицата й е писнало да го има и сега ще се опита да  продаде своя Jaguar на 9 октомври.  Търгът е организиран от H&H classics и ще бъде проведен в Imperial War Museum в Дъксфорд (Обединеното кралство). Цената може би ще надхвърли 100 000 евро, което вече би било успех.
 
 

0 от 500