IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще звучи новият електрически SUV на Skoda

Чехите продължават да разкриват бъдещия Elroq (ВИДЕО)

Skoda продължава да подгрява интереса на публиката към предстоящата премиера на електрически кросоувър Elroq, който ще бъде третият модел с изцяло EV задвижване в гамата на марката. След като само преди дни чехите показаха дизайна на модела, а преди тока разкриха и интериора му, сега идва ред на друга новост - звука, който ще издава.


Skoda Elroq


Както знаете, електрическите автомобили и хибридите трябва да имат акустично предупреждение, което работи при ниска скорост - до 30 км/ч. То е предназначено за пешеходците, като е различно за отделните производители. Някои от тях залага на музикални мелодии, а други - на симулация на ДВГ.

В Skoda залагат на два звука, като единият е наречен „футуристичен“ и се използва във всички режими на шофиране, с изключение на „Спорт“. Там се залага на друг, който носи това име, като е „е по-емоционален и съдържа по-ниски честоти, които приканват към по-динамично шофиране". Точно обратното на предишното, което не притеснява пътниците.



Чешкият производител посочва, че двата звука са разработени, като се вземат предвид промените в честотите. Например, когато скоростта се увеличава или намалява, точно както при автомобил с вътрешно горене, но без обичайния звук, произвеждан при смяна на предавките. И това един от онези детайли, които следват философията на марката „Simply Clever“, с която производителят от Млада Болеслав се хвали и на която клиентите се радват.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Два мотора от Хаябуса чудесно ще предупреждават пешеходците на ниска скорост/предавка. Като бонус можеш да разкараш батерията и колата олеква.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 2 дни )
    До 1: Тази марка изобщо не се стреми да продава на хора които "свалят жени" само с колата или пък ходят по барове/дискотеки. Идеята и е като на другите коли от този клас - тойота, киа и тн. На сравнително достъпна цена, да получиш нещо което ти върши работа -> да те закара от точка А до точка Б, безопасно с цялото семейство и багаж. *Няма да коментирам коя марка колко е евтина, безопасна и подобни, защото това вече е друга тема.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Някой знае ли къде е снимано видеото?
  • #1
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Шкодилайно ( преди 3 дни )
    По-скучна кола от Шкода няма. Кола за счетоводители, комплексари и стиснати средняци. Няма нормална жена която да хареса мъж с такава кола. Нямаш пари - шкода или по-лошоимаш за Ауди, но си стиснат на г.ъз и купуваш трето качество голф и си мислиш че си умен. Тези коли са олицетворение на провал. Никой известен не кара шкода. Кола за милиционери и държавни костюмари с очила. Г.розна. Нямам думи