IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италиански министър: Новите дизели са по-еко от електричeските коли

Матео Салвини се заяде с финансирането на Stellantis, отговориха му светкавично

Матео Салвини, министър на инфраструктурата и транспорта на Италия, посети автомобилното изложение в Торино и направи няколко скандални изявления. Той беше придружаван от Моле Антонелиана, заместник-председател на Министерския съвет. Салвини се обяви отново за преразглеждане на стратегията за спиране на коли с ДВГ през 2035 година. Освен това се заяде къде отиват публичните средства, отпуснати на гиганта Stellantis.

 
изложение в Торино, Салвини


„Моята цел като член на правителството, като секретар на Лигата и като италианец е да защитя работата на автомобилната индустрия - подчерта Салвини,  - Днес съм много щастлив да посетя това прекрасно шоу в този прекрасен град. Лично аз вярвам че идеологията за преминаване към електрически коли е фанатизъм! Лудост е да се забранят бензин и дизел!

Убеден съм, че и Германия мисли така.  Ще повторя, че преминаването към електричество трябва да бъде избор, а не налагане. Днес тези, които притежават кола евро4 или евро5, не я пазят защото е готина, а по икономически причини. Аз съм за свободния пазар, но не и да бъдем китайска колония. И бих искал да напомня на всички екологични и още по-екологични днес: по пътя от мината до шосето електрическият автомобил консумира и замърсява повече от най-новото поколение дизел“.
 
 
изложение в Торино


В Торино лидерът на Лигата също отново говори за отношенията със Stellantis. „Уверен съм в бъдещето на автомобила. Относно бъдещето на Stellantis трябва да помолите собствениците да разберат къде са отишли милиардите публично финансиране, което са получавали през годините, и как са били използвани“, продължи Салвини“.

Той повтори тезата за задължителни каски и застраховки за тези, които искат да карат скутер. Лидерът на Северната лига подчерта инвестициите, направени от правителството в обществения транспор. „Ако има частни лица, които искат да си сътрудничат и да допринесат за развитието на железопътните услуга, така да бъде. Аз съм много прагматичен,“, отсече министърът.
 
 
Салвини, изложение в Торино


От Stellantis отговориха веднага:„Каним министър Салвини да посети нашите италиански фабрики, за да може лично да оцени как с инвестициите на Stellantis се ангажираме да постигнем тази преходна фаза, да гарантираме на Италия бъдеще, характеризиращо се с устойчивост, технологии и иновации".

Групата, ръководена от Карлос Таварес, благодари на „министъра на инфраструктурата и транспорта Матео Салвини, който ни посети тази сутрин на автомобилното изложение в Торино, където изложихме 11 модела, хората имаха възможност да ни видят, да се снимат с нашите автомобили, включително произведени в Италия".
 

0 от 500
  • #51
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до 49 ( преди 2 дни )
    По твоята логика, защото не мога да обясня как се е създал света, да смятам че белобрад старец е решил да го направи или да обяснявам, че в началото света е бил малка точка с голяма маса, която е избухнала. Защото е "доказано", че не може да бъде друго... според наличните ни знания в момента, защото науката също се развива, не застива в една точка, наречена догма.
  • #50
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    само да кажа че петрола е възобновяем източник на енергия който земята произвежда обаче не казвайте на никого че ще ви се смеят и децата на които им се казва в училеще че са били продукт от динозаври които живеели преди милиони години години
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 2 дни )
    Доказано е няма от какво друго да получиш такива високомолекулни въглеводороди освен от разложени организми
  • #48
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 2 дни )
    Защото някой ще спомене динозаврите и нефта - важно уточнение. Това е само ТЕОРИЯ, никой не може да я докаже. Да, в учебниците го пишат факт, но е само теория. Демек - след 160 милиона години някой по-запазен скелет в блато...
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 2 дни )
    Мисля, че всички коментиращи тук сме малко неграмотни, та да можем да изчислим общо колко е замърсяването. Ама от къде идва тока, откъде идват панелите (не се самозараждат), откъде идва ядреното гориво... Не тук, там, ама няма да повярвате, че въздуха, водата не знаят граници. Микропластмаси има навсякъде. Освен това на планетата не й пука. Ний ще си идем, други ще дойдат след нас. И от нас също няма да има следичка... защото колкото е останало от динозаврите, толкоз ще остане и от нас...
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 дни )
    До 45 - няма нужда да се проверява - някои неща могат да се установят аналитично - напр. не скачай от мост за да разбереш дали ще оживееш. Както съм написал по-долу - ако дефиницията за неекологичен е колко CO2 отделяш, то всички животни са неекологични - в Нидерландия започнаха да избиват кравите. Ами ако кравите свършат и нещата не са се подобрили какво ще избием?!?
  • #45
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 43 ( преди 2 дни )
    Дали са милиони или милиарди, никой няма да провери. А животните не са замърсители. Човекът е замърсител и ще се самоубие. Така или иначе човечеството е за малко. Затова не виждам причина зорлем да скъсяваме този период и да влошаваме ситуацията преднамерено и умишлено, след като знаем последствията.
  • #44
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    А по пътя от платформата за нефт, до рафинерията и бензиностаницията, колко е замъсряването натрупано на двг-то? Дали не е в пъти повече?
  • #43
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 дни )
    До 42 - само да уточня - планетата ще я има още около 4.5 млрд. години, а не милиони и да попитам - що за цинизъм е да наречеш всяко животно на тази планета замърсител?!? Какво следва - спести емисии - убии 10 човека и ще може да си караш автомобила 1 година?!?
  • #42
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 41 ( преди 3 дни )
    Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи. По-високите температури не са никакъв проблем за планетата. Всъщност Това е нейното решение. Решение да се избави от човечеството. Ние така или иначе сме само един миг от историята на Планетата - поредния късометражен филм който е изгледала. По-скоро даже клипче в tiktok. Каквото и да ти разправят еколозите смятай че става въпрос за човечеството а не за самата планета, която ще оцелее още милиони години след нас. Не нас двамата. Човечество