IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sharp пуска свой миниван

Японците предлагат нещо като подвижен хол с огромен телевизор отзад

Мнозина от  израсналите по времената на соца сигурно си спомнят с умиление за тази марка заради първия касетофон в живота им. Но по ирония на съдбата има вероятност това да бъде първата кола на децата или внуците им!
 
 
Sharp


Sharp реши да стъпи в света на готините миниванове с чисто нова изцяло електрическа концепция - Sharp LDK+. И то не обикновен - този е по-скоро като мобилна всекидневна на колела. Предвиден за дебют на предстоящия технологичен ден на Sharp, футуристичният миниван е разработен в партньорство с Hon Hai Group, част от Foxcon.
 
LDK+ е кемпер, фокусиран върху устойчивостта, разполагащ със задни седалки, които се въртят така, че да гледат назад. Когато вратите се затворят, капаците от течни кристали се плъзгат на място, създавайки уютна, приятелска  атмосфера – пълна с маса и седалки. И, в истински стил на Sharp, японците са инсталирали гигантски 65-инчов телевизор отзад, тъй като искат този миниван да бъде най-доброто продължение на вашия хол. Не става въпрос само за големия екран обаче.
 
 
Sharp


LDK+ също е оборудван с управлявана от AI технология за  климатика и лампите, създавайки атмосфера на „светлина от свещи“. Кемперът се захранва от акумулаторни батерии, скрити под пода, заедно с монтирани на покрива слънчеви клетки за допълнителна екологичност. Концептуално, тези миниван може да бъде свързан с вашия дом, като зареждането да е в двете посоки. От една страна да пълните батерията на колата, а от друга да използвате енергията на автомобила за къщата ви.
 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Батко ( преди 3 дни )
    Като гледам размера, по-скотонса направили подвижно жилище за един човек. И без това си живеят в капсули - поне ще можеш да си я местиш
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 4 дни )
    Кое му е интересното? Електромобилите са компютри с големи батерии на колела. Очевидно, е автомобилните компании имат опит само с колелата от тази комбинация, като дори тях не произвеждат сами. Всеки който разбира повече от тях от батерии и или компютри има по-добри шансове на автомобилния пазар в бъдеще. А това бъдеще много бързо започна да се превръща в настояще. Примерно xiaomi, които до миналата година имаха нулев опит, вече продават повече и по-добри електромобили от Toyota
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Интерсното е че, всяка фирма за битова електорника се опитва да прави кола...
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Японци сър ( преди 4 дни )
    Концепции, концепции, концепции, а рядко стигат дори до прототип камо ли до серийно производство. Голямо постижение ще е концепцията да е реален макет, а не само картинки.