IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтината Toyota Land Cruiser получава мотори от RAV4 и Hilux

Всъдеходът на рама ще носи индекс FJ и ще бъде глобален модел

Японският производител Toyota анонсира пускането на компактен SUV, който ще стане част от семейството Land Cruiser, но не дадоха никакви подробности за бъдещия модел. Австралийското изданието Cars Guide обаче разкри цената на новия всъдеход, както и неговите двигатели.


Toyota


Според информацията Land Cruiser FJ ще бъде два пъти по-достъпен от Land Cruiser 300, който в Австралия се предлага за 98 000 долара (65 000 щатски долара). Новият SUV се очаква да бъде аналог на Suzuki Jimny, макар и по-голям - дължината му ще бъде около 4,5 метра. Това се дължи на рамната платформа IMV, позната от Thai Hilux Champ.

Двигателите на всъдехода ще бъдат взети от други два модела на марката. От Toyota RAV4 PHEV ще се заимства хибридна система, базирана на 2,5-литров двигател с естествено пълнене. Другите варианти са с 2,7-литров бензинов двигател с естествено пълнене и мек хибрид с 2,8-литров дизелов двигател от обновения Hilux.

Премиерата на Toyota Land Cruiser FJ се очаква преди края на 2024 г., а глобалните доставки ще започнат през 2025 г. Представители на австралийския клон на марката все още не са потвърдили, че моделът ще се предлага на Зеления континент, но източници от Япония са признали, че най-малкият член на семейството Land Cruiser ще бъде глобален модел, тоест ще се предлага по цял свят.


0 от 500