fallback

Кои са най-продаваните нови коли в България?

Ожесточена битка на върха, разликата между първия и втория е само 6 автомобила

След поредица рекордни месеци, пазарът на нови автомобили в България забавя темпото през август с едва 3493 нови регистрации, а ръстът на годишна база се смъква до 24%, показва редовната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР.           Новото поколение на Skoda Kodiaq има основна заслуга чешката марка да е номер 1 на българския пазар през 2024 година. Всички посочени числа в статията се отнасят до регистрации на нови автомобили от категории М1 и N1          Подобно забавяне е обичайно за този период на годината, въпросът е дали в следващите месеци ще бъде наваксано, за да стане 2024 най-силната година в историята на българския пазар.     

ТОП 10, МАРКИ

Skoda - 4434 Toyota - 4248 Dacia - 3073 Renault - 3006 Volkswagen - 2533 Kia - 1920 Ford - 1871 Hyundai - 1676 Peugeot - 1343 BMW - 1259

Надеждите на търговците падат най-вече върху предстоящия автомобилен салон в София през октомври, макар че предишните му издания нямаха кой знае какъв ефект върху пазара.

Битката за върха в нашата класация за най-продаваните нови модели се очертава незапомнено ожесточена: двамата лидери за пореден път си разменят местата, с разлика помежду им от едва 6 автомобила. Общо седем модела са успели да пласират трицифрен брой коли през август: Toyota Corolla, Skoda Kodiaq, Skoda Kamiq, Opel Corsa, Skoda Octavia, Dacia Sandero и Dacia Duster.

От началото на годината автомобилът с най-голям ръст на годишна база е Skoda Scala (+160%), пред Skoda Superb (143%) и Toyota Yaris (123%). Трицифрен ръст имат още Ford Focus, Kia Ceed и вече спряното за нашия пазар Suzuki Jimny.                   Най-продаваните нови коли в България през 2024 (ГАЛЕРИЯ):

       

fallback
  • #52
    До Чичо ( преди 1 седмица )
    Кольо(Тесльо).В Германия цената на тока е около 50 евроцента,няма да ти излязат сметките с Тесла освен,ако не крадеш ток.
  • #51
    До 50 ( преди 1 седмица )
    И ти ли твърдиш че пиша с Ник Гост, за да го изкарам най-глупавият човек на света, на който му липсват знания от шести клас, за да мога аз да блесна като най-умния човек на света защото редовно му посочвам грешки за знания които му липсват от осми клас и така изглеждам свръх интелигентен пред останалите? Това ли измисли гостенино? Всеки който знае материала за осми клас е тротинетка и е срам за човешкия род?
  • #50
    Чичо Кольо ( преди 1 седмица )
    Аз съм тук само за купона. Не искам да се заяждам или да обиждам никой. В момента съм горд собственик на 2 годишна Корола хибрид(купена нова), но като гледам пазара и цените е много вероятно да мина към Тесла след като ми изтече договор Към момента не бих си купил Електричка втора употреба, но нова за 4 години звучи доста примамливо - смятам, смятам и с моето каране Теслата за 4 години(вноска, обслужване, гориво)излиза по-евтино от всяка една дгура подобна бензинова кола. А пък предлага и fun!!!
  • #49
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    Поредното раздвоение на личността,психаря сам си задава въпросите и сам си отговаря.Остава да се скара сам със себе си,а Тротка.
  • #48
    анонимен ( преди 1 седмица )
    чичо куелю най хубавата кола е служебната хвани се на работа и пари ще ти дават и кола ще имаш
  • #47
    До Кольо ( преди 1 седмица )
    Основен недостатък на Тесла за който се сещам е сервизът, но това не е нещо което не знаеш. Единственият полезен съвет за който се сещам е, ако не бързаш, да изчакаш обновения модел У, който можеш да вземеш на приблизително същата цена, но е доста по-практичен автомобил. Ако бързаш и или размерът на модел 3 те устройва, също не е лош избор.
  • #46
    До Кольо ( преди 1 седмица )
    Все едно ти чета мислите. Ето че и решенията си изброил, докато аз пиша мнението. Само да те предупредя, че си прекалено наивен, за да очакваш отговор от психопати. Не случайно вече съм изключил режим възпитание и ги наричам с истинското им описание за да знаят хората С какви индивиди си имат работа, за да не го приемат лично. Лъжат, заяждат се, клеветят, но за сметка на това никога не отговорят на въпроси, колкото и конкретно и ясно да си ги задал.
  • #45
    До Кольо ( преди 1 седмица )
    Не очаквай отговор. Те не могат да предложат решение на нито един проблем. Те не са градивни личности, а деструктивни. Не могат да измислят и едно решение на който и да е проблем, но за сметка на това ще се подиграят на 10 решения които си им предложил, като си изброил предимствата и недостатъците на всяко едно от тях, за да си изберат. Не ги питай за РЕШЕНИЯ. Мразят да мислят и оставят някой вожд да РЕШАВА и да им казва какво да правят. Един се повтаря "СЛУШАЙТЕ Акио Тойода и НЕ РАЗСЪЖДАВАЙТЕ"
  • #44
    Чичо Кольо ( преди 1 седмица )
    БМВ и Ауди базови модели са по-скъпи дори първоначално. Дори 2л Корола Комби хибрид с най многото екстри вече е 42.5к евро, а като добавиш обслужване за 4 години(по 2+ сервиза на година) и бензин за 130хил км става доста повече.Хинда Сивик хибрид с всички екстри отива на 44.7к евро Коя друга кола бихте препоръчали да погледна??? Чисто финансово за купуване на нов автомобил в момента говорим? Това което предлага Тесла модел 3 срещу бензинка
  • #43
    Чичо Кольо ( преди 1 седмица )
    Хайде бе пичове. Защо да не си купя Тесла? Какво да си купя за 43хил евро - 4 годишен договор с 30% остатъчна сума? Натискате thumbs down, ама нямате отговор. Коя е най добрата, бърза, комфортна, обезшумена, практична и евтина за обслужване и каране кола под 43хил евро?
fallback
Последни