IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямото автомобилно гробище в света беше открито в Аризона

Над 10 000 класически коли са изоставени на произвола (ВИДЕО)

Видео блогъри откриха в Аризона едно от най-големите автомобилни „гробища“ в света. В него се намират повече от 10 000 автомобила, някои от които все още подлежат на реставрация.


автомобилно бунище


Своеобразното сметище на коли беше заснето от YouTube-блогъра Remote Trooper. Гробището е собственост на Desert Valley Auto Parts - семеен бизнес, основан през 1993 година.

Собствениците на складове за боклук купуват различни ретро-автомобили, като се фокусират особено върху американските коли, произведени преди 1964 година. Има толкова много коли в сметището, че дори не е възможно да бъдат каталогизирани напълно.


автомобилно бунище


Ситуацията се усложнява и от факта, че „гробището“ съдържа автомобили от марки, които не съществуват от десетилетия, например модели от марката DeSoto. Тази колекция включва десетки модели, готови за реставрация.

Благодарение на местния сух и горещ климат каросерията на много от автомобилите е почти без корозия. Собствениците на автоморгата се опитват сами да възстановят някои коли, но впоследствие се отказват.



0 от 500