fallback

Koenigsegg Agera получи уникално фолио за над милион долара

С него цената на хиперколата скача двойно 9 години след премиерата

Хиперколата Koenigsegg Agera получи специално винилово покритие на каросерията на стойност повече от милион долара. Фолиото е направено от тунинг-ателието Yiannimize специално за този автомобил в сини и бели нюанси, съобщава CarBuzz.

Винилът увеличава цената на тази Agera до 3,5 милиона долара. Преди девет години, когато хиперколата беше представена, тя беше оценена на приблизително 1,8 милиона. Автомобилът е изработен в един-единствен екземпляр по поръчка на британския дилър Koenigsegg SuperVettura и компанията за интериорен дизайн Always Sunday.

Именно собственикът на компанията Лекси Уеърхам-Дарт притежава тази Agera, така че няма шанс някой друг да се сдобие с уникалната кола. Сега тя е изложена в едно от представителствата на Koenigsegg SuperVettura, но не се продава.

Останалата част от хиперколата остава същата, с изключение на няколко подобрения от дилъра - части от въглеродни влакна, както и синя и жълта облицовка заедно с джанти от въглеродни влакна Aircore и композитни панели на по каросерията. Хиперавтомобилът може да се похвали и със затъмнени фарове и титаниева изпускателна тръба от модификацията Agera RS.

Техническите характеристики също не са променяни. Купето се задвижва от V8 5.0 двигател с мощност 1140 конски сили. Тази Agera ускорява от 0 до 100 км/ч в час за 2,8 секунди. Koenigsegg спря производството на Agera през 2018 г., заменяйки модела с хиперколата Jesko.

fallback
  • #3
    Пхахах ( преди 2 седмици )
    То това фолио явно и тутурутки прави, а?
  • #2
    Johnny Bravo ( преди 2 седмици )
    Смях
  • #1
    67 ( преди 2 седмици )
    И кое точно на фолиото струва $1млн не става ясно. Изработката ли, печата, полагането... да бяхте дали малко техническа информация за това фолио.
fallback
Последни