IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на Lamborghini Huracan беше глобен за силен шум

Водачът обжалва, тъй като нищо по суперколата не е променяно

Американецът Антъни Акуилино съди град Ню Йорк. Според New York Post той се опитва да обжалва глобата от 800 долара, която е получил, след като улична камера с вградена система да отчитане на шума е установила, че звукът на двигателя на неговото Lamborghini Huracan Performante е твърде силен.


Lamborghini Huracan Performante


Акуилино обаче твърди, че по суперколата от 2018 г. не са правени никакви промени. Той допълва, че няма как да бъде глобен за шофиране с високи обороти на двигателя, тъй като в момента, в който колата е заснета от камерата, тя намалява скоростта си.

Като част от рекламацията, собственикът на въпросното Lamborghini Huracan Performante разполага със сертификат от дилърството на марката, от което е купил колата. В него се посочва, че след направена специална проверка не са установени никакви промени по автомобили спрямо заводските настройки.

Антъни Акуилино отбелязва, че Lamborghini Huracan Performante е официално легален за използване по пътищата на САЩ, така че глоба за прекалено силен двигател изглежда абсурдна. Единственият начин да се избегнат допълнителни финансови санкции, които могат да достигнат до 2700 долара, е да се спре изцяло използването на суперавтомобила.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    q ( преди 2 седмици )
    Редно е агресивно гърмящите изпърдаци, да бъдат санкционирани. На село може да си правят кефа, в големият град е досадно.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    В Испания един колега го глобиха докато шофирал с 40 км/ч в града, но тъй като нямало как да докажат нивата на шум му писали агресивно шофиране.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "Антъни Акуилино отбелязва, че Lamborghini Huracan Performante е ОФИЦИАЛНО ЛЕГАЛЕН за използване по пътищата на САЩ, така че глоба за прекалено силен двигател изглежда абсурдна. " А този осъзнава ли, че ако спечели делото и се окаже, че не е било възможно да мине по по-тих начин покрай камерата, то единственият избор на съда ще е да направи тези автомобили НЕЛЕГАЛНИ, като им отнеме разрешителното за движение по обществени пътища, докато не си отстранят проблема?
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Крайно време е подобни индивиди да осъзнаят, че "музиката за ушите им" от която изпитват оргазъм дори в 2:00 през нощта не е чак такова удоволствие за околните. Точно както класическите симфонии за едни са изкуство, а за други досаден шум.