IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата бронирана кола на света беше оценена на 500 000 долара

Електрическият седан Lucid Air Sapphire използва защита, създадена за армията

Запознайте се с най-бързата бронирана машина в света - Lucid Air Sapphire, създадена от компанията US Armor Group. Този брониран седан звучи като идеалната комбинация от производителност и сигурност, защитавайки пътниците си от потенциални заплахи.


Lucid Air Sapphire


Lucid Air Sapphire е най-добрата версия на серията Air, като се задвижва от три електрически мотора, които развиващ общо 1234 к.с. Това е достатъчно, за да може електрическия седан да ускори от 0 до 97 км/ч (60 мили в час) само за 1,89 секунди и да измине 1/4-миля само за 8,95 секунди при скорост от 254 км/ч на финала.

Подобни показатели не са по силите дори на хиперколата Bugatti Chiron или на електрическият седан Tesla Model S Plaid. Максималната скорост е оценена на 330 км/ч, а пробегът с едно зареждане на батерията с капацитет 118 kWh позволява изминаването на 687 км.


Lucid Air Sapphire


Тези цифри обаче може да се променят заради допълнителното тегло, въпреки че колата разполага с лека броня, която добавя само 175 кг. US Armor Group твърди, че експертите са се опитали да запазят невероятно бързото ускорение и са бронирали превозното средство, без да се намесват в най-съвременните технологии, с които е оборудвано.

Моделът вече се предлага с лека ламинирана, прозрачна броня, която замества фабричното стъкло, докато покритието е в състояние да предотврати проникването на куршум от Магнум 44. Леката композитна броня подсилва вратите и останалата част от седана. Това е военна броня, която е десет пъти по-здрава от балистична стомана, но пет пъти по-лека.


Lucid Air Sapphire


Електрическият седан може също така да бъде оборудван с дръжки на вратите с електрошок, дозатори за лютив спрей, скрити отвори за пистолети, система за защита и откриване на отровни газове и дори подобрена броня, способна да спира мощни пушки, гранати и взривни устройства.

Функциите за сигурност се простират до кабината с вътрешното оборудване за защита на киберсигурността. Списъкът включва непробиваем интернет/WiFi защитен пакет, който предпазва всички чувствителни данни от опити за хакване.


Lucid Air Sapphire


Технологията от висок клас непрекъснато сканира за близки заплахи по време на транспортиране, като същевременно събира разузнавателна информация от над милион източници, включително местни полицейски и противопожарни скенери.

Освен това, с помощта на функция за достигане с едно докосване, устройството незабавно ще се свърже с US Armor Group, когато е необходимо чрез интегрираната комуникационна система. Всичко това обяснява и високата цена - бронеустойчивият Lucid Air Sapphire, който е и най-бързият брониран автомобил на планетата, струва 475 000 долара.


Още снимки на електрическия седан - вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    забравих за резово има ли още желаещи ключ срещу ключ или лятото мина и да оставим за друг път че другия месец почва даскалото
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    минава ако караш в крайна дясна с тировете за да ползваш аеротунел
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    PLAID ( преди 2 седмици )
    #1 По-добре да не кажеш нищо, отколкото да кажеш нищо. Sapphire работи на 924 волта и пълни с над 300 кВт! 500 км са заредени преди шефа да го е изтръcкал. В реални условия извън магистрала тази мегаватова ракета минава 900 км. На Нюрбургринг 6 обиколки на пълна газ и сменят шофьора поради главоболие от инерционното натоварване от трите мотора с векторен въртящ момент (тракшън контрол) на 1000 херца! Т.е. 1000 пъти в секунда може да сменя тягата на колело от -100 до +100%. При дросела е 4 :D
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мда... ( преди 2 седмици )
    и ако можеше да се зарежда бързо като бензинов модел, цената щеше да е 100% оправдана!