IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Ford Mustang или Bronco за 4000 евро..., но на две колела

Американският производител пусна два електрически велосипеда

Американският производител Ford реши да навлезе в света на електрическите велосипеди, следвайки стъпките на други известни автомобилни марки като Porsche и McLaren. Компанията от Детройт представи два модела eBike (електрически велосипеди), които носят имената на легендарните модели Ford Mustang и Bronco.


Ford


Ford Mustang eBike е електрически градски велосипед, който подражава на спортния характер на легендарния автомобил със същото име. Проектирано за градско пътуване, това превозно средство не се ограничава до павирани улици, благодарение на усъвършенстваната система за двойно окачване със 120 мм ход, което му позволява да се вози удобно по неравни терени.

Рамката на Mustang eBike е изработена от алуминий 6061 и гордо показва емблематичното лого на галопиращ кон - детайл, който подчертава автомобилното му наследство.


Ford eBike


Оборудван с мотор с 85 Нм и интегрирана батерия със 720 Wh, Mustang предлага пробег до 96 км, като е идеален за тези, които търсят ефективно и високопроизводително средство за градски транспорт. Освен това неговият пълноцветен екран, интегриран в кормилото, осигурява свързаност.

От друга страна, Ford Bronco eBike е електрически велосипед, предназначен за любителите на офроуда. Вдъхновен от здравия всъдеход, този велосипед се отличава със своята радикална естетика и способността си да справи и трудни терени.

Подобно на Mustang, Bronco eBike има същите мотор и батерия, но неговият приключенски ориентиран дизайн е това, което наистина го отличава. Този MTB (Mountain Bike) модел предлага двойно окачване със 120 мм ход. Седалката му, която напомня повече на мотоциклет, отколкото на традиционен велосипед, подсилва неговия здрав и приключенски характер.


Ford eBike


И двата велосипеда са оборудвани с предни и задни LED светлини, които излъчват лъч от 2000 лумена, гарантирайки оптимална видимост във всяка ситуация, независимо дали в града или по по-рядко пътувани пътеки.

Новите електрически велосипеди на Ford ще се появят на американския пазар по-късно тази година, въпреки че пускането им в други страни все още не е потвърдено. Що се отнася до цените, Ford Mustang eBike ще се предлага за 4000 долара (3599 евро), докато Ford Bronco eBike ще струва 4500 долара (4049 евро).

И двата модела се предлагат в един цвят като стандарт - сив за Mustang и син за Bronco, въпреки че има опция за персонализация в 10 различни цвята срещу допълнителна цена от 390 долара.


0 от 500